HELSINKI. NHL:n rantautuminen Suomeen on kiinnostanut kiekkofaneja läpi viikon valtavasti.

Torstaina Helsingissä nähtiin odotettu ottelu, kun Winnipeg Jets kaatoi Florida Panthersin maalein 4-2. Patrik Laineen hattutemppua seurasi odotetusti täysi tupa – lähes 14 000 katsojaa.

Tunnelma pelissä oli monivivahteinen. Kuten olettaa saattoi, ei mökä ollut kovin suuri. Suurin osa katsojista tuli jännittämään Aleksander Barkovin, Laineen ja Juho Lammikon puolesta. Se näkyi ja kuului areenalla.

NHL-tähdet viihtyivät silti. Pelin jälkeen varsinkin Jetsin pukukopissa kuului kehuja tunnelmalle. Osa positiivisuudesta oli varmasti kohteliaisuutta, osa rehellistä pohdintaa.

– Tunnelma oli minusta hieno. Yleisö ei ole niin äänekäs kuin olemme tottuneet. Mutta tunnelmassa oli erilainen vivahde. Oli hauska kokea tuo, Jets-taituri Mathieu Perreault pohti.

Suomalaisten show sytytti

Samoilla linjoilla oli Adam Lowry. Työjuhta naureskeli yleisön reaktioiden eläneen yllättävän isosti suomalaisten mukana.

– Tunnelma on hieman erilaista. Jäällä on kaksi suomalaista supertähteä – yleisö hurraa pitkälti heille, eikä kummallekkaan joukkueelle. Kun Barkov ja Laine esiteltiin alussa, oli meteli uskomaton, Jets-hyökkääjä ihasteli.

Alun odottelun jälkeen tunnelma parani selkeästi. Suurin syy siihen oli Laine-show, joka sai yleisön riehaantumaan ajoittain jopa epäsuomalaiseen tapaan.

– Oli hienoa nähdä, että suomalaiset pystyivät järjestämään katsojille kunnon show’n. Kun Barkov sai syöttöpisteen, yleisö sekosi. Kun Laine teki hattutempun, yleisö sekosi entisestään. Nämä ovat hauskoja kokemuksia, Lowry kehui.