Ensi kesän varaustilaisuuden ykköspelaajan tittelistä on kehkeytynyt kuuma taisto. Varmana ykkösnimenä pidetyn Jack Hughesin osakkeet ovat hieman laskussa, kun taas Kaapo Kakon arvostus on noussut raketinlailla.

– Kaapo Kakko kuroo koko ajan välimatkaa Hughesiin ja tilanne saattaa olla tiukempi kuin Patrik Laineella ja Auston Matthewsilla oli tässä vaiheessa ennen 2016 varaustilaisuutta, arvioi The Hockey Writersin Larry Fisher.

– Kakko on todistanut pärjäävänsä miehiä vastaan, kun taas Hughesin ansioluettelon kohokohtana on ainoastaan dominointi heikkoa kilpailua vastaan, Sam Happi DraftGeek.comista kommentoi.

Hughesin suurimmat vahvuudet ovat hyökkäyspäässä. Samettisesti luistelevaa hyökkääjää verrataankin tämän tästä Patrick Kaneen. Kakko on puolestaan kokonaisvaltaisempi pelaaja, joka pystyy niin ikään pelaamaan keskellä. Häntä verrataankin useimmiten Peter Forsbergiin.

– Mielestäni hän on paras suomalaislupaus sitten Aleksander Barkovin. Hänellä ei ole mitään suuria puutteita, hän on fyysisesti peto ja hän on mahtava suojatessaan kiekkoa. Hän on työskennellyt kovaa tänä kesänä ja siksi hän on valmis nyt, kykyjenetsijä Toni Rajamäki arvioi jo syyskuussa.

https://www.youtube.com/watch?v=FaLG_Mq23ns

Myös Future Considirationsin Euroopan johtaja Dennis Schellenberg suitsuttaa Kakkoa.

– Kakko on ollut loistava lähes jokaisessa pelissä, jonka olen häneltä nähnyt. Hyvä pelinäkemys ja todella hyvä tiukoissa paikoissa. Kokonaisuudessaan vahva luistelija erinomaisella huippunopeudella, Schellenberg arvioi.

– Jos hän pelaa tähän tapaan loppukauden ajan, älä ole yllättänyt, jos hänen nimensä nousee esiin, kun puhutaan ensimmäisestä varauksesta.

Suomalaista ei ole vielä koskaan varattu koko NHL:n varaustilaisuuden ensimmäisenä pelaajana. Kari Lehtonen, Aleksander Barkov ja Patrik Laine ovat menneet sijalla kaksi.