Moni saattoi kuvitella Los Angeles Kingsin ajautuvan kriisiin tähtivahti Jonathan Quickin loukkaannuttua. Kun samaan aikaan ykkösvahdiksi nousi Jack Campbell, jonka ottelumäärän NHL:ssä voi laskea kahden käden sormilla, olivat epäluulot joukkuetta kohtaan mahdollisesti suuret.

Vaikka Kings Winnipeg Jetsille viikolla vieraskiertueen avauspelissä luvuin 1-2-hävisikin, on jenkkiveskari ollut maalillaan mies paikallaan.

NHL:ssä vasta kymmenessä ottelussa torjuneen maalivahdin päästettyjen maalien keskiarvo on 1,35 ja torjuntaprosentti 96,6. Huiman vireen kruunasi 3-0-numeroihin päättyneen Montreal Canadiens -ottelun nollapeli Suomen aikaa varhain perjantaiaamuna.

– Se oli makea rakennus. Avajaiset olivat aika coolit, Campbell veisteli nhl.comin mukaan viitaten ensimmäisen ottelunsa kotonaan pelanneen Habsin Centre Bell -halliin.

Maalivahti selviytyi perinteikästä joukkuetta vastaan kunnialla. Hän joutui torjumaan huimat 40 kertaa.

– Olemme puhuneet siitä paljon viime aikoina, että Campbell on antanut meille mahdollisuuden voittaa, luotsi John Stevens kehaisi.

Nollapeli osoitti tämän väitteen todeksi.

– Nauti siitä, olet ansainnut sen. Saat ensimmäisen nollapelin vain kerran, Quickin loukkaantumisen takia Kingsin kakkosveskariksi noussut Peter Budaj huomautti.

Campbell siirtyi LA:han kaudeksi 2016-17 Dallas Starsin organisaatiosta. Kommenteista päätellen hän on viihtynyt joukkueessa, vaikka sen menestys ei olekaan ollut enää lähelläkään mestaruuskesien 2012 ja 2014 kaltaista virettä.

– Kun minut treidattiin tänne, kaikki olivat uskomatonta – joukkue, kaverit, luotsit, Campbell iloitsi.

Vieraskiertueella olevan Kingsin kausi jatkuu Suomen aikaa lauantaina kello 21 ottelulla Ottawa Senatorsia vastaan.