NHL yrittää jatkuvasti saada maalimäärää suuremmaksi. Tällä kaudella saavutus näyttää ainakin alkukauden perusteella onnistuneen, kun maaleja on useissa peleissä mätetty yhteensä yli kymmenen.

Yksi liigan vaikutuskeinoista on maalivahtivarusteiden pienentäminen. Uudistus on kuitenkin herättänyt närää useissa maalivahdeissa. Viimeisimpänä uudistusta vastaan puhui Philadelphia Flyersin maalivahti Brian Elliott.

– Olen jo lähettänyt pari sähköpostia NHL:n kiekkotoiminnan varapuheenjohtaja Kay Whitmorelle. Saan hullunlailla mustelmia käsivarsiini. Mielestäni suurin ongelma on, että he ottivat pehmustusta pois käsivarsista. Tuntuu siltä, että jokainen laukaus, joka ei osu suoraan kilpeen tai hanskaan, jättää merkin, Elliott sanoo TSN:n mukaan.

NHL-pomo Kay Whitmore ymmärtää maalivahtien tuskan.

– Ei voi olettaa, että maalivahdin täytyisi olla päivittäin mustelmilla työnsä takia. Meidän täytyy työstää muutamia puutteita valmistuspuolella, Whitmore sanoo.

Elliottilla on selvä käsitys siitä, mistä varusteiden ongelmat johtuvat.

– He halusivat varusteista paremmin muotoon sopivat, mutta kun varusteet sovittaa tarkemmin muodon mukaan, niissä ei ole yhtään liikkumavaraa. Patjojen ja sinun välissä ei ole yhtään tilaa, joten aina, kun kiekko osuu patjaan, se osuu samaan aikaan luihin ja lihaan, Elliott kertoo.