Mikäli Toronto Maple Leafsia vastaan ottaa tulevalla kaudella jäähyjä, tulee vastustajilla varautua pahimpaan.

Kanadalaisseuran ylivoima oli jo päättyneellä sesongilla NHL:n toiseksi tuhoisin (25%). Nyt kun John Tavares vahvistaa Maple Leafsia, ei ylivoiman voi odottaa menevän ainakaan huonompaan suuntaan. Päinvastoin.

Tästä saatiin erinomainen työnäyte torstain vastaisena yönä, kun Toronto pelasi harjoitusottelun Montreal Canadiensia vastaan. Kotijoukkue otti ensimmäisessä erässä kaksi kahden minuutin jäähyä, joista Toronto rokotti molemmista.

Ykkösylivoimassa pelasivat Morgan Rielly (viivalla), John Tavares (maalin edessä), Mitchell Marner (oikea laita), Auston Matthews (vasen laita) ja Nazem Kadri (keskellä). Toisessa maalissa vaihtoon menneen Tavaresin paikan täytti Patrick Marleau, Riellyn tontin puolestaan Jake Gardiner. Tulivoimaa löytyy näin ollen myös ”reservistäkin”.

Osumista ensimmäinen oli kaunista katseltavaa, mutta toisessa korostui nimenomaan se vaarallisuus. Pelaajat pystyvät liikuttamaan kiekkoa niin tehokkaasti ja nopeasti, ettei puolustavalla nelikolla ole juuri mahdollisuuksia pysyä heidän perässään.

Katso maalit alla olevista videoista:

Kadri iskee keskeltä tilanteeksi 1-1:

Toronto Maple Leafs

@MapleLeafs
.@43_Kadri kicks it and rips it.

He finds twine as the power play converts on the first chance tonight. #TMLtalk x.com/mapleleafs/sta…

Matthews naulaa Marnerin nopeasti syötöstö Toronton 1-2 -johtoon:

Toronto Maple Leafs

@MapleLeafs
The pass 👀
The shot 🔥
Power play perfection. #TMLtalk x.com/mapleleafs/sta…