KHL tiedotti keskiviikkona verkkosivuillaan, että viime kaudella Minnesota Wildia ja Montreal Canadiensia edustanut, 110-kiloinen hyökkääjäjärkäle Chris Stewart siirtyy Slovan Bratislavaan. Sopimus on yksivuotinen.

30-vuotias kanadalainen varattiin Colorado Avalanchen toimesta kesän 2006 NHL-draftin ensimmäisellä kierroksella (#18). Debyyttikautensa Stewart pelasi kaksi vuotta myöhemmin, jolloin hänen vyölleen kertyi 53 ottelua ja 19 tehopistettä.

Todellinen läpimurto tapahtui kuitenkin kaudella 2009-2010. Tuolloin Stewart tahkoi viittä ottelua vaille täyden runkosarjan ja niputti tehot 28+36 (64). Tätä seurasi vielä kaksi komeaa vuotta, mutta sen jälkeen mies on tullut ryminällä alaspäin.

Matkaa ovat hidastaneet useat eri loukkaantumiset, joiden puolesta Stewart ei ole pelannut kertaakaan kokonaista runkosarjaa. Siirto KHL:ään mahdollistaa uran jatkumisen, mutta taival NHL:ssä on mitä ilmeisimmin ohitse.

Stewart pelasi kaikkiaan 652 runkosarja- ja 39 pudotuspeliottelua tehoin 166+166=332. Coloradon, Minnesotan ja Calgaryn lisäksi hän ehti edustamaan myös St. Louis Bluesia, Buffalo Sabresia ja Anaheim Ducksia.