New York Islandersin pitkäaikainen GM Garth Snow tuskin tajusi vielä vuonna 2006 syyskuun 12. päivä, eli tasan 12 vuotta sitten solmineensa ehkä yhden NHL:n kaikkien aikojen hirvittävimmän sopimuksen.

Ensimmäistä vuottaan Islandersin GM:nä toiminut Snow kiinnitti silloisen tähtivahdin Rick DiPietron täysin uskomattomalla 15 vuoden mittaisella sopimuksella, joka oli arvoltaan 67,5 miljoonaa dollaria. Sopimus oli ennennäkemätön ja sitä kummasteltiin kiekkopiireissä.

DiPietro pelasi uuden sopimuksen jälkeen Islandersin riveissä seitsemän vuotta todella huonolla menestyksellä. Lukuisat loukkaantumiset ja ailahtelevaisuus maalinsuulla tekivät DiPietrosta hyvinkin käyttökelvottoman maalivahdin.

Snow päätti korjata virheensä kesällä 2013, kun hän osti kanadalaisvahdin megasopimuksen viimeiset kahdeksan vuotta ulos. NHL:ään vuoden 2000 varaustilaisuudessa ensimmäisenä pelaajana valittua maalivahtia ei nähty sen koommin NHL-kaukaloissa. Alkuperäisen sopimuksen piti päättyä vasta kesällä 2021 ja sen piti tuoda DiPietrolle siihen asti 4,5 miljoonan dollarin kausipalkkaa.

Ulososto näkyy NHL:ssä vielä nykypäivänäkin. Islanders joutuu vieläkin maksamaan DiPietrolle 1,5 miljoonaa dollaria kerran kaudessa vuoteen 2029 asti.

DiPietron sopimus jää NHL:n historiaan yhtenä kaikkien aikojen villeimpänä. Nykypäivänä NHL-sopimuksen maksimipituus voi olla vain kahdeksan vuotta, ja uudistuksesta voidaan kiittää osittain Snowia ja DiPietroa.