Patrik Laineen seurakaverilla viimeinen mahdollisuus lyödä läpi NHL:ssä – aika päästä ulos koirankopista

© Kuva: Getty Images

Winnipeg Jets menetti kesän aikana paljon alempien ketjujen osaamistaan. Joel Armia siirtyi Montrealiin, Matt Hendricks Minnesotaan ja Shawn Matthias jäi ilman jatkosopimusta. Tämä antaa mahdollisuuden uusille kyvyille nousta esiin, ja kukaan muu tuskin odottaa omaa vuoroaan yhtä innokkaasti kuin Marko Dano.

23-vuotias slovakkihyökkääjä tuli NHL:ään ryminällä kaudella 2014-15. Columbus Blue Jacketsin joukkueessa Dano pääsi tosi toimiin 35 kertaa ja iski tehot 8+13.

Seuraava kausi alkoi Chicago Blackhawksin riveissä, jonne nuorukainen päätyi pelaajakaupassa. Peli ei kulkenut USA:n kolmanneksi suurimmassa kaupungissa, ja Dano kaupattiin Winnipeg Jetsiin.

Nykyisessä seurassa peli ei ole kulkenut missään vaiheessa. Viime kaudella Dano pelasi vain 23 ottelussa tehden kolme tehopistettä. Muuten kausi sujui katsomassa popparit kourassa pelaajan jouduttua Winnipeg-valmentajan koirankoppiin.

Dano on vaarassa jäädä ikuiseksi lupaukseksi. Tuleva kausi on slovakialaisen viimeinen mahdollisuus näyttää olevansa NHL-tason pelaaja. Uusia mahdollisuuksia ei ole enää luvassa. Laskevasta käyrästä kertoo 50 000 dollarin palkan alennus viime kaudesta.

Vaikka joukkueen alemmista ketjuista on auennut paljon tilaa, on kilpailu maailman parhaassa jääkiekkoliigassa aina armottoman kovaa. Samoista pelipaikoista kilpailevat huipputulokas Mason Appletonin, Brendan Lemieux’n sekä Kristian Vesalaisen kanssa.