San Jose Sharksia viimeiset kolme vuotta edustanut konkarihyökkääjä Joel Ward on edelleen ilman työpaikkaa.

Viime kaudella 52 ottelua pelanneen ja 12 tehopistettä nakuttaneen kanadalaisen sopimus päättyi kesällä ja Ward on nykyään rajoittamaton vapaa agentti. Vaikka NHL:ssä on siirrytty moderniin aikakauteen, jossa nuoruus, nopeus ja taito määräävät, ei 37-vuotias työmyyrä ole menettänyt uskoaan uuden mahdollisuuden saamiseen.

– Tärkeintä tässä vaiheessa on pysyä kärsivällisenä ja valmiina, Ward sanoi The Scoren haastattelussa.

Ward loukkaantui helmikuussa ja oli sivussa tositoimista lähes kaksi kuukautta. Tämän jälkeen paluu kaukaloon ei sujunut ongelmitta ja mies jätettiin kokonaan sivuun pudotuspeleistä.

– Halusin ehdottomasti pelata… se oli valitettavaa. Kärsin melko vaikeasta olkapäävammasta runkosarjan aikana ja oli vaikeaa nousta takaisin kokoonpanoon. Haluan aina päästä pelaamaan oli kyseessä mikä tahansa urheilulaji. Haluan aina päästä kentälle ja auttaa joukkuettani voittamaan. Joskus käy näin, mutta sain jälleen lisävirtaa kesäharjoitteluuni ja katsotaan miten käy, Ward puntaroi.

Ward on pelannut NHL:ssä pudotuspelit mukaan lukien yli 800 ottelua ja takonut niissä tehot 155+203=358. Stantardisopimuksen saaminen tässä vaiheessa voi olla kiven alla, mutta tryout voi olla hyvinkin mahdollinen, kunhan jostain löytyy ottaja yli 100-kiloiselle möllykälle.