Entisen NHL-miljonäärin ja Stanley Cup -voittaja Joe Murphyn elämä on ollut viime vuosina kaikkea muuta kuin helppo.

TSN:n tuore dokumentti ”Finding Murph” paljastaa kanadalaisen surullisen kohtalon. Murphy viettää nykyisin päivänsä Pohjois-Ontarion kaduilla, sillä hän ollut jo pitkään koditon.

Dokumentissa Murphy avaa itse surullista nykyarkeaan.

– Olen asunut Ontarion kaduilla kodittomana jo vuosia. Myös sellaisissa paikoissa, ettet uskokaan. Olen asunut roskiksessa, majoissa ja kävelykaduilla, kanadalainen paljastaa.

Murphy pelasi NHL:ssä vuosina 1986-2001. Hän edusti ammattilaisurallaan useita eri seuroja. Stanley Cupin kanadalainen saavutti keväällä 1990, kun hän edusti Edmonton Oilersia. Dokumentissa pelaaja arvelee, että hän tienasi urallaan noin 15-20 miljoonaa dollaria.

Murphyn suisti alamäkeen useat aivotärähdykset, jotka ajoivat pelaajan käyttämään muun muassa lääkkeitä ja alkoholia. Dokumentti paljastaa myös, että pelaaja on harkinnut aiemmin itsemurhaa kovien kipujensa vuoksi.

Nykyisin entinen NHL-tähti viettää aikaansa päivittäin Ontariossa paikallisen kaupan edessä sijaitsevalla penkillä. Hän tykkää keskustella kaupungin asukkaiden kanssa, muttei kerro entisestä pelaajataustastaan.

Pelaajalle on tarjottu aiemmin apua, mutta hän ei ole suostunut ottamaan sitä vastaan. TSN:n dokumentti voi kuitenkin muuttaa asioita.

Voit katsoa dokumentin kokonaisuudessaan täältä.