Suomalaisvahti Kari Lehtosen jättimäinen 5,9 miljoonan dollarin vuosipalkan sopimus Dallas Starsin kanssa päättyi heinäkuun alussa, eikä 34-vuotias konkari ole vieläkään löytänyt uutta osoitetta NHL:stä.

”Kiekkoraamatuksi” tituleerattu kiekkolehti The Hockey News uskoo, että Lehtosen vaihtoehdot alkavat käydä vähiin NHL:ssä.

– Kakkosvahdin paikat ovat kuivumassa nopeasti kasaan. New York Rangers olisi voinut olla potentiaalinen paikka Lehtoselle, mutta he tekivät Dustin Tokarskin kanssa sopimuksen jo ennestään laajalle maalivahtiosastolle. Calgary Flamesillä voisi olla tilaa hänelle, mutta vaikuttaa siltä, että he matkaavat kauteen Jon Gilliesillä ja David Rittichillä, jotka tuuraavat tarvittaessa ykkösvahti Mike Smithiä, kiekkosivusto spekuloi.

The Hockey Newsin mukaan Lehtosta voi odottaa paluu Eurooppaan.

– Lehtonen voi vielä yrittää NHL-paikkaa testisopimuksella, mutta jos meidän on pakko tehdä arvaus, uskomme, että hän siirtyy KHL:ään tai Liigaan.

Lehtonen pelasi viime kaudella Starsin riveissä 37 ottelua kelvollisella torjuntaprosentilla 91,2. Hänen päästettyjen maalien keskiarvo oli 2,56.