NHL-superlupaus Miro Heiskanen on valmis ottamaan paikkansa Dallas Starsin miehistöstä.

– Uskon niin. Minulla on alla todella hyvä kesä ja luulen olevani valmis, Heiskanen sanoi NHL.comin haastattelussa.

2017 NHL-draftin kolmosvaraus yhdistettiin kesän aikana koviin siirtopuheisiin, jossa hänet vaihdettaisiin Ottawa Senatorsin megatähti Erik Karlssoniin. Dallas kieltäytyi kuitenkin luopumasta Heiskasesta ja jättikauppa tyssäsi siihen.

– Odotamme hänen (Heiskanen) olevan tärkeä osa joukkuettamme. Emme aio kiirehtiä hänen suhteensa. Annamme hänen pelata omilla vahvuuksillaan, jotta hän voi menestyä. Koska loppujen lopuksi, hän pystyy tekemään joukkueestamme paremman. Annamme hänen tehdä virheitä ja hän tulee saamaan niistä palautetta. Yritämme varmistaa, että hänet laitetaan sellaisiin tilanteisiin, joissa hän kykenee menestymään. Kun hän osoittaa kykyjä menestyksestä, annamme hänelle yhä vain enemmän ja enemmän, Starsin päävalmentaja Jim Montgomery puntaroi.

Viime kaudella Heiskanen pelasi HIFK:n paidassa 30 runkosarjaottelua tehoin 11+12 (23) ja palkittiin keväällä Liigan parhaaksi puolustajaksi. Lisäksi hän edusti Suomea helmikuussa pelatuissa olympialaisissa, 2018 MM-kisoissa ja 2018 alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa.

– Näkemämme perusteella hän on näyttänyt, että hän kykenee pelaamaan tällä tasolla, totesi puolestaan Dallasin GM Jim Nill.

Montgomeryn suunnitelmissa on istuttaa Heiskanen joko Stephen Johnsin tai Marc Methotin puolustajapariksi. 19-vuotias nuorukainen on jo lentänyt Dallasiin ja osallistunut uuden joukkueensa harjoituksiin.

– Olen aina unelmoinut NHL:ssä pelaamisesta. Nyt se voi olla mahdollista, Heiskanen iloitsi.