Liiga-seura Oulun Kärpät kohtaa torstaina Ruotsin pääsarjassa pelaavan Luleå HF:n.

Oululaisryhmä aloitti harjoituskautensa viime viikolla, jolloin Kärpät kukisti KalPan lukemin 4-1. Joukkue marssii Ruotsiin lähes samoin koostumuksin, mutta kolmosketjussa nähdään se kaikkein suurin muutos.

Nimittäin samassa vitjassa pelaavat NHL-lupaukset Aleksi Heponiemi ja Rasmus Kupari sekä Liiga-konkari Mika Pyörälä.

Kupari allekirjoitti kesällä kolmivuotisen tulokassopimuksen hänet varanneen Los Angeles Kingsin kanssa, mutta pelaa tästä huolimatta ainakin tulevan kauden Suomessa.

Heponiemi on puolestaan Florida Panthersin 2. kierroksen varaus kesältä 2017, ja hänet muistetaan etenkin päättyneeltä WHL-kaudelta. 19-vuotias hyökkääjä ”räjäytti pankin” ja hurjisteli Swift Current Broncosin paidassa huimat 118 runkosarja- ja 30 pudotuspelipistettä (33+115=148).

Nähtäväksi jää, millaisen orkesterin kaksikko onnistuu muodostamaan yhdessä kokeneen Pyörälän kanssa.