Kolmen kullan kerhoon kuuluva Jaromir Jagr on voittanut urallaan lähes kaiken mahdollisen, mutta kotimaassaan Tshekissä hän ei ole toistaiseksi saavuttanut mitään suuria virstanpylväitä.

Tulevalla kaudella siihen on mahdollisuus, sillä NHL-legenda pyrkii nostamaan kotikaupunkinsa Kladnon takaisin Tshekin pääsarjaan.

Haastetta riittää ja sen 46-vuotias Jagr myöntää itsekin.

– Aloitin harjoittelun noin kuukausi sitten. Myönnän, että oloni ei ole kovin hyvä. On vaikea toipua loukkaantumisistani, joita on ollut vuosien varrella, se vie kauan aikaa. Joka tapauksessa haluan alkaa pelata niin pian kuin mahdollista. Tämä on minulle haaste Ymmärrän, että ihmiset selviävät paljon suurempienkin huolien kanssa. Tämä on vain urheilua, Jagr kertoi iSport.cz -sivuston haastattelussa.

Jagr pelasi viime kaudella 22 ottelua Calgary Flamesin paidassa, jonka jälkeen hän siirtyi kotikonnuilleen. Tätä seurasi kasa loukkaantumisia ja vain viisi runkosarja- ja kymmenen pudotuspeliottelua.

– Ongelma on, että viime kaudella pelasin vähän päälle 20 ottelua ja peliaikani oli usein pieni. Se on sama kuin vuosi olisi jäänyt minulta väliin. Polven kanssa oli ongelmia, eikä sitä saatu täysin kuntoon. Minulta puuttuu myös voimaa. Haluaisin olla valmis kauden alkaessa 8. syyskuuta, mutta minun täytyy pystyä auttamaan joukkuetta, enkä halua mennä jäälle tyhjän takia.

NHL:ssä Jagrin tilille kertyi komeat 1733 runkosarjapeliä. Määrä voisi olla huomattavasti suurempi ilman KHL:ssä vietettyä kolmea vuotta. Vaikka upea pelaajaura saa taas jatkoa, on Jagr siirtänyt jo katseensa jääkiekon ulkopuolelle.

– Voin kuvitella eläväni ilman jääkiekkoa. Jos lopettaisin nyt, olisin luultavasti onnellisempi. Minulla on kuitenkin vastuuta kannettavana seuraa sekä ihmisiä kohtaan, jotka vetävät tätä seuraa ja toivovat minun pelaavan vielä. Rakastan edelleen jääkiekkoa niin kuin aina ennenkin. Uskon pääseväni taas vauhtiin kunhan pudotan muutaman liikakilon. On vaikea pelata kun painan 115 kiloa ja muut pelaajat ovat jossain 70 kilon paikkeilla, Jagr totesi.

Jagr palasi tiistaina takaisin kaukaloon, kun Kladno kohtasi harjoitusottelussa Slovan Ustin. Kamppailu päättyi lopulta Ustin 6-4 -voittoon.