Ruotsalainen NHL-legenda, maalivahti Tommy Salo muisteli Expressenin sunnuntaisessa haastattelussa pelaajauransa parhaita ja huonoja hetkiä.

Salo pelasi NHL:ssä vuosina 1994-2004 ja edusti New York Islandersia, Edmonton Oilersia ja Colorado Avalanchea yhteensä 526 runkosarjaottelun verran. Maajoukkueessa Salo voitti sekä olympia- että MM-kullan, kaksi MM-hopeaa ja neljä MM-pronssia.

– Pelaaminen Ruotsin väreissä oli minulle aina kunniatehtävä. Vietin maajoukkueessa pitkän ja valoisan uran kera unohtumattomien muistojen. Olympiakultaa vuonna 1994, maailmanmestaruus 1998 – valtava määrä menestystä, Salo kertaili.

– Mukaan mahtuu myös epäonnistumisia. Päästämäni maali Valko-Venäjää vastaan vuoden 2002 olympialaisissa oli urani suurin pettymys. En ole koskaan imaissut vastaavanlaista kutia.

Salo viittaa tällä Salt Lake Cityssä pelattujen olympialaisten puolivälieräotteluun, jossa valkovenäläispuolustaja Uladzimir Kopatsin ampuma kaukolaukaus yllätti ruotsalaisveskarin. Valko-Venäjä kaatoi Tre Kronorin kyseisen osuman turvin maalein 4-3.

Voit katsoa yhden jääkiekkohistorian karmeimmista imuroinneista alla olevasta Youtube-videosta: