Anaheim Ducksin ensi kauden menestyshaaveet ovat kokemassa ison kolauksen, kun joukkueen hyökkääjät Patrick Eaves ja Ryan Kesler (kuvassa) joutuvat olemaan vielä pitkään sairastuvalla.

Eaves pelasi viime kaudella vain kaksi ottelua ja joutui sivuun harvinaisen Guillain-Barren oireyhtymän takia. Tauti löydettiin viime lokakuussa, ja maaliskuun leikkauksen aikana huomattiin, että se on aiheuttanut Eavesissa uuden viruksen, jonka hoitaminen voi viedä kuukausia.

Kesler sen sijaan kärsii lonkkavaivoista. Hän niin ikään pelasi vajaan runkosarjan, kun pelejä kertyi vain 44. Hän oli mukana kevään pudotuspeleissä, vaikkakin puolikuntoisena. Sportsnet uutisoi huhtikuussa Keslerin harkitsevan seuraavan kauden väliin jättämistä.

Ducksin GM Bob Murray kertoi Orange County Registerin haastattelussa uskovansa Eavesin mahdollisuuksiin toipua jo ennen kauden alkua. Keslerin tilanne sen sijaan huolestuttaa.

– Olen luottavaisempi, että Patrick Eaves pelaa täyden kauden kuin Ryan Kesler tällä hetkellä, vaikka ”Kes” sanookin, että hän tulee olemaan kunnossa, Murray sanoi.

NHL-kausi alkaa lokakuun 3. päivänä.