Maalivahti Joni Ortio pelasi Calgary Flamesin organisaatiossa vuosina 2013-2016, mutta todellinen läpimurto jäi lopulta tekemättä.

Tuona aikana Ortion tilille kertyi vain 37 NHL-ottelua ja kolme vuotta vierähti suurimmaksi osaksi farmissa. Pelit Calgaryssä päättyivät lopulta kysymysmerkkeihin.

– Kauden 2015-16 jälkeen minulle kerrottiin, että Calgaryn johto haluaa uusia sopimukseni. Mutta sitten he erottivat Bob Hartleyn, joka toimi tuolloin Flamesin päävalmentajana. Ehkä organisaatioon oli juuri sillä hetkellä tulossa muutoksia. En edes tiedä, minkä takia minut lopulta hyvästeltiin. Joka tapauksessa se mitä tapahtui, tapahtui, Ortio pohti perjantaina KHL:n verkkosivuilla ilmestyneessä julkaisussa.

Ortio siirtyi Calgarystä SHL-joukkue Skellefteå AIK:n riveihin, jossa hän pelasi edelliset kaksi vuotta. Ensi kaudella mies pääsee jälleen uudenlaisten haasteiden pariin, kun hän jatkaa uraansa KHL:ssä, Vitjaz Podolskin väreissä.

– Tulin tänne vasta viikko sitten ja kaikki tuntuu hienolta. Ihmiset ovat ystävällisiä ja organisaatio on loistava. Kun tajusin, että Vitjaz haluaa tehdä sopimuksen kanssani, soitin Harri Säterille, jonka kanssa pelasin maajoukkueessa. Hän pelasi täällä taannoin kolme vuotta. Harri ei sanonut Podolskista yhtään huonoa sanaa ja se vahvisti lopulta päätökseni, Ortio sanoi.

– KHL on maailman toiseksi paras liiga. Uskon, että tulen pärjäämään täällä hyvin. Minulle tämä on todella hyvä haaste. Haluan menestyä pelaajana yhtä hyvin kuin Säterikin aikoinaan. Meidän tulee pelata joukkueena hyvin päästäksemme pudotuspeleihin. Tavoite on hyvin selkeä – meidän täytyy voittaa pelejä. Meillä on hyvä joukkue, joka on nopea, iso ja vahva.