NHL:ssä lähes 700 ottelua pelannut Nikolai Kuljomin siirtyy ensi kaudeksi KHL:ään ja Metallurg Magnitogorskin väreihin.

New York Islandersissa viimeiset neljä kautta kiekkoillut venäläishyökkääjä puhui Championat -lehdelle newyorkilaisseurasta Toronto Maple Leafsiin siirtyneestä John Tavaresista ja hänen merkityksestään joukkueelle.

– Hän oli joukkueen johtopelaaja, kapteenimme. Joukkue pelasi vuosikaudet hänet takanaan ja nyt Islanders menetti heidän suurimman pelaajansa. Mutta näin tapahtuu usein jääkiekossa. Jokainen pelaaja valitsee, missä he haluavat uraansa jatkaa. John teki vaikean päätöksen. Hän pelasi koko uransa ajan Islandersissa ja fanit rakastivat häntä.

Islandersin on suunnattava nyt katseensa tulevaisuuteen. Tavares on historiaa, eikä hänen peräänsä sovi lähteä surkuttelemaan. Islandersilla on käsissään uusi timantti, Mathew Barzal, tulevaisuuttaan varten ja Kuljomin näkee hänen nousevan joukkueen seuraavaksi ykkössentteriksi.

– Barzal pelasi todella vahvan kauden. Todella lahjakas nuori kaveri, jolla on valtavasti potentiaalia. Hän luistelee hyvin ja näkee jään erinomaisesti. Uskon, että hän kykenee ottamaan paikan ykkössentterinä kunhan vain itse luottaa siihen.

21-vuotias Barzal takoi päättyneellä kaudella huimat 85 tehopistettä ja pokkasi kesällä NHL:n parhaan tulokaspelaajan palkinnon.