Tapparassa Suomen mestaruuden vuonna 2017 voittanut suomalaishyökkäääjä Sebastian Repo suuntaa ensi kaudeksi Pohjois-Amerikkaan.

Florida Panthersin 6. kierroksen varaus kesältä 2017 kertoi amerikkalaistoimittajille kesäkuussa olevansa valmis seuraavaan haasteeseen ja aloittaa mitä ilmeisimmin kautensa AHL:ssä Springfield Thunderbirdsin riveissä.

22-vuotias Repo on pelannut Liigassa jo neljä kautta ja on todistanut jo pitkään kykenevänsä pelaamaan huipputasolla aikuisten sarjassa.

– Hän on jo valmis ammattilainen ja omaa loistavat fyysiset ominaisuudet suoriutuakseen tällä tasolla. Olemme todella innoissamme siitä, että hän on vapaa aloittamaan NHL-taipaleensa. Hän on voimahyökkääjä, joka menee kovaa tilanteisiin. Hänellä on painava laukaus ja halukas menemään maalinedustaisteluihin, Panthersin henkilöstöjohtaja Bryan McCabe hehkutti seuran verkkosivuilla.

191-senttinen Repo pelasi päättyneellä kaudella 50 runkosarjapeliä tehoin 14+12 (26) ja oli nostamassa Tapparaa aina Liiga-finaaleihin asti. Kärpät oli kuitenkin loppuottelusarjassa aavistuksen parempi ja tamperelaisjoukkue joutui tyytymään hopeaan.

– Olen tehnyt paljon töitä kehittääkseni kokonaisvaltaista pelaamistani. Tunnen olevani nyt paljon parempi pelaaja. Olen loistokunnossa ja odotan innoissani päästessäni näyttämään kykyni Pohjois-Amerikassa. Viihdyn hyvin pienessä kaukalossa ja minusta tuntuu, että pystyn tuomaan paljon asioita peliin. Olen iso, vahva kaveri, Repo sanoi.

Keskushyökkääjän paikalla pelaavalla Repolla on vielä matkaa vakituiseen NHL-kokoonpanoon. Floridan senttereinä toimivat Aleksander Barkov, Vincent Trocheck, Jared McCann ja tulokaskautensa aloittava Henrik Borgström. Repo pysyy kuitenkin maltillisena, eikä halua katsoa vielä liian kauas tulevaisuuteen.

– Haluan vain tehdä parhaani ja olla hyvä esimerkki.