Ilja Kovaltshuk tulee olemaan yksi tulevan kauden seuratuimpia pelaajia. Los Angeles Kingsiin kolmivuotisella sopimuksella siirtynyt venäläistykki pelasi NHL:ssä viimeksi yli viisi vuotta sitten ja nyt mies nähdään jälleen rapakon takana.

Moni epäilee Kovaltshukin mahdollisuuksia nousta takaisin NHL:n kirkkaimmalle huipulle. Onhan mies jo 35-vuotias, eikä luistin välttämättä kulje enää nuoruusvuosien tahtiin. Siitä huolimatta hän takoi viime kaudella KHL:ssä yli 30 maalia, joten ainakin ruuti on edelleen totutun kuiva. Aika näyttää, kuinka peli kulkee kovempitasoisessa kiekkosarjassa.

The Athleticin toimittaja Lisa Dillman haastatteli Kingsin päävalmentaja John Stevensiä ja kyseli muun muassa Kovaltshukin tulevasta roolista kalifornialaisjoukkueessa.

– Hänen kykynsä tehdä tulosta ylivoimalla on aivan eliittiluokkaa. Hän pelaa samassa asemassa kuin Aleksander Ovetshkin ja on ”Ovien” tavoin huipputason laukoja. Meidän mielestämme hän on lisäksi huomattavasti parempi syöttelijä, kuin yleisesti annetaan olettaa. Samaa mieltä oli myös San Josen Sharksin päävalmentaja Peter DeBoer, joka valmensi Kovaltshukia aiemmin New Jersey Devilsissä. Tämä johtuu toki siitäkin, että hänet tunnetaan niin hyvänä laukojana, Stevens kuvaili.

– Joskus kun mietin ketjukoostumuksia, asiat ei välttämättä toimi heti niin kuin ensimmäisenä ajattelen. Meillä on useita variaatioita mielessämme. Tulemme todennäköisesti kokeilemaan häntä eri koostumuksissa, jotta näemme mikä hänelle sopii parhaiten.