Kesän NHL-draftissa varattiin yhteensä yli 200 pelaajaa, joista suurimman huomion keräsivät ensimmäisten kahden kierroksen aikana huudetut pelaajat.

Viimeiseltä viideltä kierrokselta löytyy kuitenkin kasapäin mielenkiintoisia nimiä, joista yksi on venäläishyökkääjä Semjon Der-Argutshintsev. Vaikka pelkkä nimipainajainen saa jo kielen solmuun, niin kyseessä on äärimmäisen taitava kiekkoilija.

Der-Argutshintsev oli vasta 13-vuotias, kun hän jätti perheensä ja lensi Moskovasta Ottawaan kehittämään pelitaitojaan.

Ensimmäiset kaksi vuotta kului paikallisissa juniorisarjoissa, ja pisteiden valossa nuorukainen nousi välittömästi kärkikastin pelaajaksi. Toisella kaudellaan hän voitti HEOMAAA-sarjan pistepörssin 70 tehopisteellään.

Ennen NHL-varaustaan Der-Argutshintsev pelasi kaksi kautta OHL-seura Peterborough Petesin riveissä, joista jälkimmäisellä hän sijoittui joukkueensa sisäisen pörssin kolmanneksi.

Toronto Maple Leafs huomasi venäläissentterin lahjat ja nappasi 3. kierroksella (#76) koko draftin nuorimman pelaajan. Kuten GM Kyle Dubasin ilmeestä voi päätellä, hän tiesi varsin hyvin, minkälaisen pelaajan hän tulee pian nappaamaan:

Maple Leafs varasi ensimmäisellä kierroksella puolustaja Rasmus Sandinin, mutta monet skoutit uskovat Der-Argutshintsevissa olevan tätäkin enemmän tähtipelaaja-ainesta. 179-senttiseltä hyökkääjältä löytyy myös selkeä esikuva Toronton nykyrosterista.

– Pidän tavasta, jolla Mitchell Marner pelaa. Hän on todella hyvä pelaaja. Hän ei ole mikään kovin iso, mutta hän pelaa isosti. Hän on vahva kiekon kanssa ja voittaa kaksinkamppailuja. Hänen pelitapansa antaa samalla myös minulle lisää toivoa, sillä en ole itsekään mikään isokokoinen kaveri. Minun täytyy vain tehdä jatkossa entistä kovemmin töitä, Der-Argutshintsev kuvaili tiistaina Sportsnetin haastattelussa.

Der-Argutshintsev toivoo vielä kasvavansa lisää pituutta, jonka lisäksi hän aikoo lisätä voimaharjoittelun määrää. 17-vuotias hyökkääjä viettää kesänsä Venäjälle, jossa hän treenaa yhdessä Toronto-puolustaja Nikita Zaitsevin ja CrossFit-mestari Artem Nehoroshihin kanssa.