Philadelphia Flyersiin viisivuotisella sopimuksella siirtynyt James van Riemsdyk teki tarkkaa taustatyötä, ennen kuin teki lopullisen päätöksensä.

Yksi merkittävimpiä syitä oli oranssimustien päävalmentaja Dave Hakstol, jonka kanssa yhdysvaltalaislaituri kävi pitkiä keskusteluja ennen allekirjoitustaan. Lisäksi hän jutteli joukkueen ykköstähtien, Claude Girouxin ja Jakub Voracekin kanssa, jotka valottivat Flyersin nykytilannetta.

Van Riemsdyk teki tarkkaan kotiläksynsä. Hän muun muassa opiskeli Hakstolin pelifilofiaa ja oli lopulta vakuuttunut. Miehen perässä oli 10-12 muutakin NHL-seuraa, mutta päätös siirtyä takaisin Flyersiin oli lopulta varsin helppo.

– Minulla oli mahdollisuus jutella hänen (Hakstol) kanssaan muutamia kertoja. Kävimme läpi hänen filosofiaansa ja ylipäätään jääkiekkoiluun liittyviä asioita. Keskustelin myös muutamien seuraa pitkään edustaneiden pelaajien kanssa. Myös sellaisten, jotka eivät enää pelaa Flyersin organisaatiossa. Kysyin heiltä Hakstolista ja olen todella innoissani päästessäni työskentelemään hänen kanssaan, van Riemsdyk kertoi NBC Sportsin haastattelussa.

Hakstol on tulevalla kaudella suurennuslasin alla. Hänen sopimustaan on vielä kaksi vuotta jäljellä ja van Riemsdykin liittyminen Philadelphiaan kasvattaa entisestään joukkueen menestyspaineita. Toronto Maple Leafsin nutussa komeat 36 maalia viime kaudella täräyttänyt laituri on kuitenkin luottavainen kolmen kuukauden päästä starttaavan sesongin suhteen.

– Tiedän Philadelphiasta sen, että he antavat pelaajien käyttöön kaikki resurssit, joita voittamiseen tarvitaan. He tekevät kaikkensa auttaakseen pelaajia, joten kenenkään ei tarvitse murehtia asioista, jotka liittyvät pelaamisen ulkopuolelle. He eivät jätä ainuttakaan kiveä kääntämättä.

Samoin teki van Riemsdyk. Käännettyään kaikki kivet ympäri, hän valitsi lopulta Flyersin – ja Hakstol on siihen suurin syy.