Toronto Maple Leafsin tuore GM Kyle Dubas veti hihastaan kesän toistaiseksi suurimman siirtojytkyn nappaamalla megatähti John Tavaresin. Siitä huolimatta Leafs-leirin yllä leijuu suuria kysymysmerkkejä.

Dubasin täytyy vielä kesän aikana hieroa useita jättisopimuksia, joista akuutein on ruotsalaishyökkääjä William Nylanderin jatkopahvi. 22-vuotiaan taiturin tulokassopimus päättyi hiljattain ja nykyään Nylander on rajoitettu vapaa agentti (RFA).

Tämän lisäksi kahden muun tähtihyökkääjän, Auston Matthewsin ja Mitchell Marnerin kontrahtit päättyvät ensi kesänä, mutta Dubas haluaa kiinnittää nuorukaiset jo hyvissä ajoin.

Torontolla on palkkakatossaan tilaa noin 16 miljoonaa dollaria siitäkin huolimatta, että Tavaresin tuore pahvi syö jo valmiiksi huimat 11 miljoonaa seuran cap hitistä. Riittääkö tämä kuitenkaan kiinnittämään edellä mainittua kolmikkoa?

– Pystymme siihen ja aiomme myös tehdä sen, Dubas vakuutti Sportsnetin Elliotte Friedmanin ja Jeff Marekin tuoreessa 31 Thoughts -podcastissa.

Maple Leafsin nykyinen puolustusrykmentti herättää myös runsasta keskustelua. Toronton uskotaan etsivän vahvistusta takalinjoihinsa, mutta rahat alkavat väistämättä loppumaan kesken. Dubas tulee mitä ilmeisimmin sorvaamaan Nylanderin kanssa maukkaan jatkosopimuksen, mutta tuleeko tästä heti tämän jälkeen kauppatavaraa.