Arvostettu NHL-toimittaja Chris Johnston vieraili Suomen aikaa perjantaina Sportsnet960:n radio-ohjelmassa. NHL:n sisäpiiriläinen paljasti juontaja Will Naultille kolmen maalivahdin nimet, joiden uskotaan jo solmineen sopimukset uusiin NHL-seuroihin.

Edelliset kaksi kautta St. Louis Bluesia edustanut Carter Hutton on yksi vapaiden markkinoiden himoitun maalivahti. Peräti kahdeksan NHL-seuran huhutaan olevan kanadalaisvahdin kintereillä. Johnstonin mukaan Hutton ja Buffalo Sabres ovat kuitenkin päässeet jo sopuun uuden sopimuksen yksityiskohdista, mutta tiedot niistä ei ole vielä levinnyt julkisuuteen.

Koko NHL-uransa Carolina Hurricanesia edustanut Cam Ward on myös yksi markkinoiden mielenkiintoisimmista nimistä. Hänen uusi osoite on näillä näkymin Chicago Blackhawks. Sopimuksen arvioidaan olevan vuoden mittainen ja arvoltaan noin 2,5 miljoonaa dollaria.

Kolmas nimi on viime kaudella Colorado Avalanchessa pelannut Jonathan Bernier, joka hyppää Johnstonin mukaan Detroit Red Wingsin tolppien väliin. Tuoreen pahvin huhutaan olevan kolmivuotinen.

Kirsikkana kakun päällä on yhdysvaltalaishyökkääjä Paul Stastny. Johnston kertoi viime kaudella Patrik Laineen vierellä luutineen keskushyökkääjän olevan lähellä jatkosopimusta Winnipeg Jetsin kanssa. Osapuolet eivät ole kuitenkaan vielä toistaiseksi päässeet sopuun tulevasta rahasummasta.

Will Nault

@will_nault
Some news from our pal @reporterchris today on @Sportsnet960.
Cam Ward to CHI on 1-year deal, ~$2.5M. Carter Hutton to BUF, details unknown. Jonathan Bernier to DET on a 3-year deal.

Sounds like Paul Statsny is going to remain in WPG but they do need to move a bit of money out.