Mike Green on yksi kesän siirtomarkkinoiden kuumimmista puolustajista.

32-vuotias kanadalainen pelasi viime kaudella Detroit Red Wingsin paidassa 66 ottelua, joissa Green piiskasi kahdeksan maalia ja yhteensä 33 tehopistettä.

Kausi päättyi kuitenkin kesken kaiken ikävään niskavammaan, joka vaati lopulta leikkaushoitoa. Punasiipien GM Ken Holland uskoo kuitenkin, että Green on pelikunnossa ennen ensi kauden alkua.

– Greenin pitäisi olla kunnossa ennen harjoituskauden alkua, allekirjoittaa hän sopimuksen sitten meidän tai jonkun muun seuran kanssa, Holland kertoi The Athleticin toimittaja Craig Custancelle.

Custancen mukaan Detroit ja Green ovat jo neuvotelleet uudesta jatkosopimuksesta, joka olisi pituudeltaan vuoden- tai kahden mittainen. Osapuolet ovat myös lähellä sopua tulevasta palkkasummasta.

Detroit on uudelleenrakennuksen kourissa ja Greenin mahdollinen jatkopahvi tuntuu sikäli hieman erikoiselta vedolta. Hollandin mukaan Green oli kuitenkin menneellä kaudella joukkueen paras puolustaja, eikä seuran kaikki prospektit ole vielä täysin valmiita NHL-ratsuja.