Kutkuttaahan se.

Mahdollisuus voittaa ensimmäinen Stanley Cup ikinä.

Sellainen on nyt tilanne Washington Capitalsilla ja joukkueen faneilla. Vuonna 1974 perustettu Yhdysvaltain pääkaupungin seura on ylipäätään ollut NHL:n finaaleissa tätä ennen vain kerran. Tasan 20 vuotta sitten Detroit Red Wings oli parempi tylysti voitoin 4–0.

Nyt Capitals johtaa finaalisarjaa Vegas Golden Knightsia vastaan voitoin 3–1 ja on siis vain yhden voiton päässä historiallisesta mestaruudesta. Stanley Cupin kohtalo voi ratketa jo aikaisin aamulla Suomen aikaa.

Menestys on tietysti saanut Capitalsin fanit sonnustautumaan joukkueen väreihin. Tuhannet kaupunkilaiset kantavat joukkueen punaista kotipaitaa yllään aamusta iltaan.

Mutta joillakin työpaikoilla on tarkat pukeutumissäännöt, eivätkä Caps-fanit saa pukeutua joukkueen pelipaitoihin. Mutta hätä ei ole tämän näköinen. Kekseliäisyyttä piisaa.

Kova Capitals-fani Lindsey Novak kiersi työpaikkansa pukukoodia tarttumalla ompelukoneeseen. Hän ompeli itselleen punasinisen mekon.

– Sanottiin, että ei pelipaitoja. Mutta keksin porsaanreiän, Novak tviittasi.

– Tämä on ensimmäinen mekko, jonka olen koskaan tehnyt. Katsoin vain mallia mekosta, joka sopii minulle hyvin. Olen saanut tästä positiivista palautetta työkavereilta – niiltäkin, jotka eivät pidä jääkiekosta, Lindsey hihkui.