Kesän varaustilaisuuden ykkösnimi on ollut pitkään tiedossa. Runkosarjan jumboksi jäänyt Buffalo Sabres oli onnekas, kun se voitti varausarvonnan pääpalkinnon ja saa huutaa ensimmäisenä ruotsalaispuolustaja Rasmus Dahlinin.

Kakkosvarauksesta sen sijaan on käyty paljon spekulaatiota. Carolina Hurricanes ei saanut Dahlinia, mutta pääsee valitsemaan toiseksi lupaavimman pelaajan. Seuran GM Don Waddell paljasti Raleigh’s News & Observerille, että valinta on jo tehty.

Carolina varaa venäläishyökkääjä Andrei Svechnikovin. Tarkasti laukova venäläinen pelasi kuluneella kaudella OHL:ssä ja teki 44 otteluun peräti 72 tehopistettä.

– Hän on erityinen pelaaja ja voi tehdä suuren muutoksen joukkueeseemme, kun matkaamme ylöspäin, Waddell kommentoi ABC11:lle.

Päätös tietenkin perutaan, jos Buffalo syystä tai toisesta ei huuda Dahlinia.

Chip Alexander

@ice_chip
Waddell says it’s safe to assume Canes will take Svechnikov if Carolina makes No. 2 pick and Dahlin as expected goes No. 1.

Yli 190-senttinen oikea laituri tuo Carolinaan rutkasti maalintekotaitoa, josta tänä vuonna suurimman vastuun ottivat Teuvo Teräväinen ja Sebastian Aho.