New York Islanders tiedotti tiistaina erottaneensa sekä GM Garth Snown että päävalmentaja Doug Weightin.

Hiljattain organisaation jääkiekkotoiminnan johtajaksi nimitetty Lou Lamoriello ottaa haltuunsa toimitusjohtajan paikan, mutta kenestä tulee saarelaisten uusi päävalmentaja?

– Aiomme palkata parhaan valmentajan, joka on saatavilla. Olemme olleet tässä liigassa tarpeeksi kauan tunteaksemme erilaiset valmentajat. Erityyppiset valmentajat sopivat erilaisiin joukkueisiin. Jos tietäisimme tulevan päävalmentajamme, hän olisi täällä nyt kanssamme, Lamoriello sanoi The Sports Daily -sivustolle.

Sivusto nostaakin nyt esille muutaman potentiaalisen vaihtoehdon:

Sheldon Keefe
Toronto Marliesin nykyinen päävalmentaja on yksi AHL:n nousevia tähtiä. Keefe on joukkueensa penkin takana nyt kolmatta kauttaan ja he taistelevat parhaillaan Calder Cup -finaaleissa. 37-vuotiaalla Keefellä on myös hyvät suhteet Lamorielloon, joka toimi edelliset kolme vuotta Toronto Maple Leafsin GM:nä.

Alain Vigneault
Vigneault ehti toimimaan New York Rangersin päävalmentaja viisi kautta, jonka jälkeen hänet erotettiin tehtävästään tämän kauden päätteeksi. Pitkän linjan käskyttäjä johdatti Rangersin neljä kertaa pudotuspeleihin ja joukkue ylsi vuonna 2014 aina Stanley Cupin finaaleihin asti. Vigneault on toiminut NHL:ssä 16 kautta päävalmentajana, jonka aikana hänen joukkueensa on yltänyt 11 kertaa playoffseihin. Ennen Rangersia hän valmensi Vancouver Canucksia ja Montreal Canadiensia.

Dave Tippett
Islandersin puolustuspeli oli jäätävän heikolla tasolla menneellä kaudella, joten Tippett voisi olla sen puolesta hyväkin vaihtoehto. Tippettillä on valmentanut NHL:ssä 14 vuotta ja hänet tunnetaan valmentajana, joka peluuttaa ”puolustus ensin” -periaatteella. Kaudella 2017-18 Islanders oli kaukana tästä ja se maksoi joukkueelle kovaa hintaa, joten kenties Tippettin tyyli auttaisi korjaamaan tämän asian ensi kaudelle.

Barry Trotz
On vaikea kuvitella että valmentaja, joka on vain voiton päässä Stanley Cupista, vapautuisi tämän jälkeen vapaille markkinoille. Trotzin kohdalla tämä on kuitenkin mahdollista. Washington Capitalsin päävalmentajan sopimus umpeutuu tämän kauden jälkeen ja on spekuloitu, että Capitals päästää hänet tämän jälkeen menemään. Voisiko olla mahdollista että Islanders saa Trotzin käsiinsä? Vain aika näyttää.

Dan Bylsma
Pittsburgh Penguinsin ja Buffalo Sabresin entinen päävalmentaja erotettiin Sabresin toimesta vuonna 2017. Bylsma voitti Stanley Cupin vuonna 2009 Pittsburghissa ja valittiin NHL:n parhaaksi valmentajaksi 2011. Bylsmalla on myös yhteyksiä Islandersin suuntaan, jossa hän toimi apuvalmentajana kaudella 2005-06.

Scott Stevens:
Stevens pelasi Lamoriellon aikakaudella New Jersey Devilsissä ja hänen nimensä on liikkunut viime aikoina paljonkin Islandersin suuntaan. Hän toimi Lamoriellon alaisena Devilsin apuvalmentajana vuosina 2012-14.