Kesä kuumenee, ja NHL:n siirtospekulaatiot samaan tahtiin.

Pohjois-Amerikassa tunnetusti rakastetaan treidien pyörittelyä, ja nyt arvostettu The Athletic -julkaisu on työntänyt ison lusikkansa soppaan.

Lehden toimittaja Craig Custance julkaisi tiistaina oman näkemyksensä siitä, ketkä ovat tämän kesän kaksikymmentä kiinnostavinta treidien kohdetta NHL:ssä.

Listan ykkönen on, lähes yksinoikeudella, Ottawa Senatorsin ruotsalainen tähtipakki Erik Karlsson. Myös listan kakkossija menee länsinaapuriin, Arizona Coyotesin puolustajalle Oliver Ekman-Larssonille.

Suomalaisista listalta löyty korkeimmalta, yllättäen tai ei, Buffalo Sabresin puolustaja Rasmus Ristolainen. Custance on sijoittanut Ristolaisen listallaan yhdeksänneksi.

Ristolainen, 24, on Sabresin ensimmäisen kierroksen varaus (#8) kesältä 2013, ja siitä lähtien Ristolainen on kuulunut heikon Sabresin alakerran luottohahmoihin.

Nyt vaarana on, että Ristolainen joutuu tämän kesän ykkösvarauksen ”uhriksi”. NHL:n tämän kauden hännänhuipuksi jäänyt Sabres pääsee varaamaan kesän draftissa ensimmäisenä, ja on käytännössä varmaa, että Sabres valitsee ruotsalaisen puolustajalupauksen Rasmus Dahlinin.

– Kun ajatellaan eteenpäin pelaamista, Sabresin ytimen muodostavat jatkossa Jack Eichel, Casey Mittelstadt ja Dahlin. Siksi Sabres kuuntelee avoimin mielin tarjouksia Ristolaisesta. Mutta realiteetti on, että joukkue tarvitsee vahvistusta alakertaansa, ja sen takia Sabres ei treidaa Ristolaista, jos ei saa samantasoista pelaajaa vaihdossa, Custance spekuloi.

Toimittaja tietää, että kiinnostus Ristolaista kohtaan on kovaa.

– Sabres saa paljon kyselyjä Ristolaisesta – hyvästä syystä. Hän on 23-vuotias, oikealta laukova puolustaja, joka pystyy pelaamaan hirvittäviä minuutteja. Eli hän on arvokas pelaaja, Custance kirjoittaa.

Ristolaisella on 5,4 miljoonan dollarin vuositulot takaavaa sopimusta jäljellä kesään 2022 asti.