Läpi kevään ollaan spekuloitu NHL:n varaustilaisuuden ensimmäisten kierrosten pelaajista. Suosittu The Hockey News päätti tehdä poikkeuksen sääntöön ja nosti esiin pelaajia, jotka voidaan varata myöhemmillä kierroksilla tai jättää kokonaan varaamatta.

– En lupaa, että heidät kaikki varattaisiin, mutta jos varaava joukkue luottaa pelaajaan tarpeeksi, se voisi tehdä ryöstön, THN:n toimittaja Ryan Kennedy toteaa.

Kennedy haluaa myös selventää, ettei listan pelaajia tulla heti näkemään NHL:ssä, sillä heidän kehityksensä on kärkivarauksiin verrattuna selkeästi hitaampaa.

Kymmenen pelaajan joukkoon mahtui yksi Ässät-kasvatti. Laitahyökkääjän paikkaa pelaava Otto Kivenmäki voi olla yksi kesän mustista hevosista. Toimittaja kuvailee, että Kivenmäellä on pelitaitoja riittävästi, mutta nostaa tämän fyysisyyden isoksi ongelmaksi. Kivenmäki on 172 senttimetriä pitkä (lähde: eliteprospects), joten hänelle on luvassa suuria haasteita haastaa vastustajia yksi vastaan yksi -tilanteissa.

– Kivenmäki on viisas, todella taitava ja hänellä on mahtava peliäly. Kivenmäki on pienikokoinen pelaaja, joka tuskin kasvaa tuosta kovin paljoa isommaksi. Tuollaiselle pelaajalle olisi soinut kuolinkellot ennen vanhaan, mutta nykyään pelaajatarkkailijat ovat avoimempia pienemmille pelaajille, jotka voivat tehdä tulosta ammattilaistasolla, Kennedy kuvailee.

NHL Central Scouting listasi alkukeväänä Kivenmäen Euroopan kenttäpelaajista sijalle 102, joten hänellä on realistiset mahdollisuudet tulla varatuksi.

Kivenmäki pelasi kuluneella kaudella Ässien A-junioreissa. A-nuorten SM-liigan 37 runkosarjapeliin syntyi 37 pistettä.