Tulevan NHL-draftin yksi suurimmista lupauksista, venäläishyökkääjä Andrei Svechnikov pääsi seuraamaan viime yönä läheltä suuria esikuviaan, kun Washington Capitals kaatoi Vegas Golden Knightsin maalein 6-2.

Aleksandr Ovetshkin, Jevgeni Kuznetsov ja Dmitri Orlov, nämä jätkät ovat todella kuuluisia jääkiekkomaailmassa. Olen todella onnellinen, Svechnikov hehkutti tiistaina The Washington Timesin haastattelussa.

18-vuotiasta nuorukaista pidetään varaustilaisuuden toiseksi korkeimpana varauksena heti ruotsalaispuolustaja Rasmus Dahlinin jälkeen. Suurimpana idolinaan Svechnikov pitää venäläislegenda Pavel Burea, joka häikäisi aikoinaan hurjalla nopeudellaan ja maalintekotaidoillaan. Nyt hänen silmänsä ovat kiinnittyneet Kuznetsovin taituruuteen.

 

 

– Hän on loistava luistelija. Hän haluaa olla koko ajan kaikessa mukana, todella nälkäinen ja älykäs pelaaja. Hän on todellinen tähtipelaaja, joka tekee jäällä mitä tahtoo, Svechnikov jatkoi.

Isokokoinen (191cm) laitahyökkääjä pääsi tapaamaan Ovetshkinia Capitalsin aamujäillä, joka toivotti Svechnikoville onnea kesäkuun draftiin.

– Ovetshkin on aivan mieletön pelaaja – kaikki tietävät hänet ja kaikki seuraavat häntä. Oli todella suuri kunnia saada tavata hänet, Svechnikov sanoi.

Svechnikov pelasi menneellä kaudella OHL-seura Barrie Coltsin riveissä yhteensä 44 runkosarjaottelua tehoin 40+32=72. Pudotuspeleissä maalitykki paukutti pelaamassaan 8 ottelussa viisi maalia ja 11 tehopistettä.

Voit katsoa Svechnikovin (pelinumero 14) kauden 2017-18 parhaat palat alla ovelta Twitter-videolta:

https://www.youtube.com/watch?v=Dv5hD3xKzUg