Aleksandr Ovetshkin nousi jälleen esille, kun Washington kaatoi Vegas Golden Knightsin numeroin 3-1.

Venäläistykki iski ottelun alkutahdit kamppailun toisessa erässä tekemällä 1–0-maalin. Ovetshkinille siunaantui jo avauserässä useita maalipaikkoja, mutta Vegasin maali säilyi koskemattomana.

Osuma oli 32-vuotiaalle Ovetshkinille 14. tämän vuoden pudotuspeleissä, millä hän sivuaa samalla Capitalsin seuraennätystä. John Druce ylsi samaan maalimäärään vuoden 1990 playoffeissa.

Maalinsa lisäksi Ovetshkin laittoi jälleen kroppansa likoon jakamalla kaksi taklausta ja blokkaamalla kiekon yhtä monesti.

Yleensä tuollaista blokkimäärää ei noteerata missään, mutta ”Ovielle” se on iso lukema, sillä esimerkiksi runkosarjassa hän heittäytyi kiekon tielle vain 21 kertaa… yhteensä.

– Sillä ei ole väliä mitä tekee, kunhan vain tekee parhaansa. Jos blokkaan tai taklaan, niin se luo samalla energiaa muuhunkin joukkueeseen, Ovetshkin sanoi NBC Sportsille.

Isot panokset ovat muovanneet Ovetshkinista isomman johtajan joukkueelleen. Tämä näkyy myös muissa pelaajissa. Kaikki antavat jäällä kaikkensa.

Myös Ovetshkinin tunteenpurkaukset ovat tulleet tunnetuiksi pudotuspelien varrella. Etenkin oman joukkueen osuessa venäläisen reaktiot ovat upeaa katseltavaa.

– Juuri nyt se vain tulee automaattisesti. Sitä innostuu, kun vaikkapa Holtby tekee upean torjunnan ja koko penkki hytkyy. Sama asia silloin kun Kuznetsov (Jevgeni) tai Smith-Pelly (Devante) tekevät maalin. Sitä haluaa osoittaa oman innostuksensa joukkuekavereilleen ja samalla myös itselleen.

Katso alta Ovetshkinin reaktio, kun Kuznetsov pamautti Washingtonin 2-0 -maalin:

Darren M. Haynes

@DarrenMHaynes
Alex Ovechkin reaction cam is the greatest!!!! #ALLCAPS @wusa9 @WUSA9sports