MM-kulta sai Nashvillen tähtihyökkääjän haluamaan lisää – ”En ole koskaan tuntenut mitään näin mahtavaa”

© Kuva: Getty Images

Nashville Predatorsin kausi päättyi pettymykseen, kun joukkue hävisi läntisen konferenssin semifinaaleissa Winnipeg Jetsille lukemin 3-4.

Tennesseeläisryhmän ruotsalaiskolmikko (Filip Forsberg, Victor Arvidsson ja Mattias Ekholm) päätti kuitenkin yhteistuumin lähteä edustamaan Ruotsia jääkiekon MM-kisoihin Tanskaan.

Päätös kannatti, sillä Ruotsi nappasi jo toisen peräkkäisen kultamitalinsa kaatamalla Sveitsin voittolaukauskisan jälkeen maalein 3-2.

Nyt kun kausi on lopultakin ohi, 23-vuotias Forsberg pystyy ainakin hetkeksi irrottamaan ajatuksensa pois jääkiekosta.

– Ostin juuri uuden kotin Ruotsista ja olen viettänyt koko päivän Ikeassa hankkien uusia huonekaluja. Muutama kaveri ja isäni auttavat minua ruuvailuissa ja muissa hommissa, Forsberg kertoi keskiviikkona toimittaja Brooks Brattenille Predatorsin verkkosivuilla.

Forsberg ampui finaalissa Ruotsin voitto-osumaksi jääneen rankkarimaalin. Hän ehti pelaamaan kisoissa neljä peliä tehoin 2+1.

Joukkue palasi Tanskasta Ruotsiin ja edessä oli tapaaminen kuninkaallisperheen kanssa, jonka jälkeen joukkue suuntasi juhlimaan mestaruutta ruotsalaisyleisönsä eteen.

– Finaalia seurasi televisiosta noin 1,3 miljoonaa ihmistä, eli yli 10 prosenttia koko Ruotsin väkiluvusta. Tämä tuntuu todella epätodelliselta ja oli todella mahtava kokemus olla mukana tässä kaikessa. Tämä on toistaiseksi urani kohokohta, mutta on yksi asia, joka voittaa tämänkin. Ja me kaikki tiedämme mikä se on, Forsberg viittasi Stanley Cupiin.

Putoaminen NHL:n pudotuspeleistä on yhä syvällä Forsbergin mielessä. Edessä on pitkä mietinnän paikka sen suhteen, mikä meni pieleen ja kuinka hän voi olla taas ensi kaudella entistä parempi.

– Meiltä löytyi kaikki tarvittavat palaset, mutta asiat eivät menneet lopulta niin kuin halusimme. Tästä täytyy vain ottaa opiksi. Joku muu voittaa tällä kaudella Stanley Cupin ja meidän tulee käyttää sitä motivaationa. On turhauttavaa katsoa joukkueita, joilla on mahdollisuus voittaa Cup ja ajatella, että se joukkue voisimme olla me.

Kauden viimeisessä lehdistötilaisuudessa Nashvillen GM David Poile korosti, että hänen aikomuksenaan on pitää ensi kaudella kasassa sama ydinryhmä, jolla joukkue pelasi menneellä kaudella. Myös Forsberg vahvisti, että joukkue haluaa pysyä yhdessä.

– Tiedämme, että meillä on kaikki tarvittavat palaset menestykseen. Emme voi tietää, mitä kesällä tapahtuu, mutta kävi miten kävi, mikään ei tule muuttamaan yhtenäisyyttä ja uskoa pukukopissamme. Tiedämme, että voimme voittaa ja olen todella innoissani saadessani mennä eteenpäin näiden jätkien kanssa.

Se, mitä Forsberg on oppinut viimeisten päivien aikana, on se, että mikään ei tunnu niin upealta kuin olla mestari. Tämän tunteen hän haluaa toistaa taas niin pian kuin mahdollista.

– Putoaminen oli turhauttavaa niin joukkueelle kuin minullekin. Mutta voittaminen on mahtavaa. En ole koskaan tuntenut mitään näin mahtavaa olotilaa, kuin muutamana viime päivänä. Haluan toistaa tämän saman tunteen ensi kaudella Nashvillessä, Forsberg hehkutti.

Kertoimet ottelulleNashville Predators - Vancouver Canucks22.11.2019