HERNING. Leijonien NHL-tähti Teuvo Teräväinen esiintyi torstaina rennosti median edessä. Pelillisistä asioista ei paljoa puhuttu, vaan aika kului lähinnä Leijonien vapaa-ajan viettoa käsitellessä. Teräväinen paljasti kuuluvansa Leijonien pleikkaririnkiin.

– Kuulun totta kai ja aina meillä hyvät pelit on, Teräväinen vahvisti.

Winnipeg Jetsin NHL-tähti Patrik Laine on paljastanut pelaavansa pleikkaria jopa 10 tuntia välipäivinä. Samoissa merkeissä on kulunut myös Leijonien välipäivät.

– Riippuu tietysti siitä, miten paljon sitä luppoaikaa on. Jos nyt ei ihan hirveästi muuta tekemistä, niin kyllä se päivä nopeasti siinä vierähtää pleikkaria pelaillessa, Teräväinen sanoi.

Tiedot NHL:stä kertovat jopa, että pelaajilla olisi välillä kaksikin telkkaria ja pleikkaria samassa hotellihuoneessa. Onko sama juttu käynyt myös Herningissä?

– Kyllä se nyt on sillä tavalla sattunut menemään, Teräväinen naurahti.

Mitä peliä te pelaatte?

– Fortnitea ollaan pelattu. En tiedä, oletteko koskaan siitä kuulleet, Teräväinen sanoi.

Onko pelaamiselle hyvät puitteet hotellissa?

– Ei ne nyt valmiita tietysti heti olleet. Ne pitää aina viritellä kuntoon. Netit käytiin hakemassa ja toinen televisio piti varastaa toisesta huoneesta.

Kenen huoneesta televisio lähti kävelemään?

– (Olli) Palola ja (Mika) Niemi ei kuulemma tarvinnut. He katselivat Netflixiä iPadilta ja sanoivat, etteivät tarvitse sitä.

Missä vaiheessa turnausta operaatio toteutettiin?

– Ihan heti ensimmäisenä päivänä. Ei voi montaa hyvää pleikkapäivää missata, Teräväinen hymyili.

Illalla pelataan ihan oikeakin peli. Teräväinen uskoo, että hän joutuu ketjunsa kanssa kovaan miesvartiointiin.

– Varmasti he ovat vähän katsoneet meidän pelaajia, mitä pitää ottaa eri tavalla, mutta ei se oikeastaan meidän tekemiseen vaikuta millään tavalla. Se on ihan sama juttu joka pelissä. Tiettyjä pelaajia katsotaan aina ihan eri tavalla NHL:ssäkin, Teräväinen linjasi.

Leijonien puolivälierä alkaa kello 21.15 Suomen aikaa.

Ville Hirvonen
@hirvonenville