HERNING. Leijonat kohtaa torstai-iltana Sveitsin MM-puolivälierässä. Suomen NHL-tähti Mikko Rantanen ei pidä ottelua lähtökohtaisesti helppona.

– He ovat nopea joukkue ja yrittävät nopeasti iskeä vastaan. Heillä on hyvin liikkuvat pakit ja hyökkääjät. He pelaavat varmasti aika samalla tavalla kuin Kanadan ja USA. He eivät varmaan hirveästi jää odottelemaan, vaan pelaavat nopeasti. Se sopii meille todella hyvin, Rantanen sanoi aamujäiden jälkeen.

Suomen lähtöasetelma peliin on kuitenkin selvä. Lohkovoittaja on selvä suosikki.

– Aina on varmasti ennakkosuosikki, jos voittaa lohkon voittaa. Totta kai se tiedostetaan, mutta on tässä aika paljon äijiä, jotka ovat pelanneet ennenkin kovia painepelejä. En usko, että se ongelma. Pitää vain tavallaan nauttia siitä, että ollaan ennakkosuosikkeja ja jengi odottaa meiltä tulosta, Rantanen heitti.

Rantasen mukaan on mukava päästä pelaamaan viimein tosipelejä.

– Odottavainen fiilis. Tätä on odotettu, että päästään pelaamaan tosipelejä. Tämä on tavallaan Game seven. Kyllä tässä aika hyvä fiilis on.

Aamulla Rantasella oli erilainen fiilis kuin ennen normaalia alkusarjan ottelua.

– Onhan siinä tietysti. Onhan pudotuspeleihin ihan eri fiilis lähteä kuin alkusarjapeleihin. Kyllä tässä on hyvä täpinä päällä kaikilla.

Leijonat lähtee puolivälierään suosikkina. Viime vuonna tilanne oli täysin toinen. Suomi oli pelannut Pariisissa heikosti alkulohkossa ja lähti haastajana USA:aa vastaan.

– On se aika erilainen. Viime vuonna olimme tavallaan altavastaajia. Nyt on vähän erilainen lähtökohta, Rantanen myönsi.

Rantanen pelaa torstaina jälleen samassa ketjussa Mikael Granlundin ja Eeli Tolvasen kanssa. Parannettavaa löytyy vielä, sanoi Rantanen. Enemmänkin olisi otettavissa koneesta irti.

– On mun mielestä. Ihan hyvin saimme pelin toimimaan jo ensimmäisessä pelissä. Vieläkin tietysti pystytään varmasti hiomaan sitä kemiaa paremmaksi. Toivottavasti saamme tänään puhuttua asioista ja homma rullaamaan heti alusta asti, Rantanen sanoi.

Leijonat joutuu joka tapauksessa matkustamaan, kävi illan pelissä sitten miten tahansa. Onko laukut jo pakattu?

– Ei mulla ainakaan ole. Mulla on yleensä sellainen paha tapa, että se jää viime tippaan. Saatan vielä aamullakin pakata, Rantanen naurahti.

Ville Hirvonen
@hirvonenville