Konferenssifinaaleihin päässyt Washington Capitals on kokemassa ison menetyksen. Ensi kaudella se voi joutua pärjäämään ilman luotettua, mutta hiljaista soturiaan.

Hyökkääjä Jay Beaglen sopimus päättyy tänä kesänä, ja Capitalsin pitäisi etsiä keinoja kasvattaa eroa palkkakattoon, joten miehen jatkopahvi alkaa olla jo epätodennäköinen ratkaisu.

32-vuotias Beagle on edustanut NHL:ssä ainoastaan Capitalsia, joka hankki hänet vapaana agenttina vuonna 2008. Hänellä onkin erityinen asema joukkueessa, joka näkyy joukkuekavereiden kommenteissa.

– Beagle on yksi arvostetuimmista henkilöistä pukokopissa, Braden Holtby kertoi Washington Postille.

Kauden aikana parhaimmillaan 30 tehopistettä napannut hyökkääjä on toiminut esimerkkinä muille pelaajille. Post kirjoittaa muun muassa tapauksessa, jossa Beagle heittäytyi kiekon eteen naama edellä, vaikka Capitals johti ottelua kolmella maalilla.

– Hän näkee kaksi kertaa enemmän vaivaa ja tekee kaksi kertaa enemmän töitä kuin kukaan muu, T.J. Oshie kuvailee Beaglea.

– Hän on jäällä ollessaan kentän ahkerin kaveri, Tom Wilson lisää.

Päävalmentaja Barry Trotz kuuluu myös Beaglen ihailijoiden kerhoon.

– Kaveri, joka ei pelkää työntekoa. Hän ei pelkää valmistautumista. Hän ei pelkää antaa kaikkensa päivittäin, valmentaja sanoo.

471 NHL-ottelua Capitalsin riveissä pelanneen hyökkääjän asenne selittää hurjan työmotivaation. Hän haluaa jatkaa kehittymistä myös jatkossa. Hän ei pidä itseään vielä valmiina pelaajana.

– En halua unohtaa, miksi olen täällä tai mikä sai minut erottumaan joukosta. Enkä myöskään sitä, miksi organisaatio valitsi minut. En halua koskaan istua alas ja hyväksyä olevani huippupisteessä. Olen 32-vuotias, ja ajattelin kehitysvaiheen olevan tässä vaiheessa ohitse. Keskityn nyt olemaan paljon viisaampi kentällä, Beagle kertoo.

On selvää, että Washingtonilla on iso paikka Beaglen sydämessä. Lähtöään hän ei ole vielä ajatellut, eikä edes halua ajatella.

– En ole valmistautunut siihen yhtään. En halua pelata missään muualla. Tämä on minun perheeni, ja sellaisena minä sitä aion myös kohdella.