HERNING. Vancouver Canucksin hyökkääjä Bo Horvat lähti mielellään Kanadan avuksi MM-kisoihin. Hän kokee, että MM-turnaus kehittää häntä pelaajana.

– Emme päässeet pudotuspeleihin, mikä oli tietysti pettymys, mutta sitten tarjoutui mahdollisuus tulla tänne. Halusin pelata jääkiekkoa ja onhan tämä todella spesiaalia ainakin minulle, Horvat perusteli ratkaisuaan.

Horvat pääsee pelaamaan Kanadan suurimpien tähtien kanssa. Mukana turnauksessa on muun muassa Edmontonin supertähti Connor McDavid.

– Täällä on mahdollisuus oppia kaikilta näiltä kavereilta. Täällä näkee, mitä he tekevät ja miten he valmistautuvat peleihin. Yritän tietysti nostaa pelini seuraavalle tasolle. Luulen, että tämä tulee auttamaan minua siinä, että minusta tulee parempi pelaaja ja kasvan myös ihmisenä, Horvat sanoi.

Horvatilla on Kanadan joukkueessa hieman erilainen rooli, mihin hän tottui Vancouverissa. Se ei hyökkääjää haittaa.

– Kyllä se rooli hieman eroaa. Olen täällä enemmän puolustavassa roolissa. Pelaan paljon myös alivoimaa. Pelaan Vancouverissa paljon enemmän ylivoimaa, mutta täällä en pääse pelaamaan sitä. Täällä on kuitenkin niin hyviä pelaajia ja he ovat täyttäneet sen roolin erinomaisesti, Horvat sanoi.

Seuraavaksi Kanada kohtaa Suomen MM-jäällä. Horvat odottaa ottelusta tiukkaa.

– Suomi on varmasti hyvä. He eivät varmasti ole tyytyväisiä Tanska-pelin tulokseen, joten he tulevat varmasti kovaa päälle meitä vastaan, Horvat kommentoi NHLSuomelle.

Ville Hirvonen
@hirvonenville