Colorado Avalanchen sesonki NHL:ssä on ollut tuhkimotarina. Kaudella 2016-17 koko sarjassa viimeiseksi onnettomalla 48 pisteen saldolla jäänyt joukkue palasi tänä keväänä pudotuspeleihin, suurin kiitos tehokolmikolle Nathan MacKinnon, Mikko Rantanen, Gabriel Landeskog.

Suuressa roolissa oli myös maalivahti Semen Varlamov, joka pysäytteli kumilätkiä 92 prosentin varmuudella. Vaikka tähtitorjuja loukkaantui, ei Avs pysähtynyt.

Joukkue väänsi viime yönä pakkovoiton pudotuspelien avauskierroksella Nashville Predatorsia vastaan. Tappio olisi vienyt Avalanchen kesälaitumille, mutta nyt 2-1-voitto kavensi paras seitsemästä -sarjan voitot 3-2:een.

Suurin sankari oli ns. lähtökohtainen kolmosveskari Andrew Hammond. Hän torjui uskomattomat 44 kertaa, jonka ansiosta Coloradon tuhkimotarina jatkuu – ainakin yhden pelin verran.

Avs-sankari suhtautui Suomen aikaa lauantaiaamuna pelatun ottelun huippuvireeseen suhteellisen jäätävästi.

– Haluan pelata merkityksellisistä kiekkoa. Kun pelit merkkaavat enemmän, yritän viedä pelin toiselle tasolle, kanukki sanoi NHL.comin sivujen mukaan.

Kanukki on pelannut NHL:ssä tällä kaudella kolme peliä, mutta siitäkin huolimatta hän asettui joukkueen leiriin mainiosti. Jotain Avalanchen ilmapiiristä kertoo veskarin tämäkin kommentti:

– Emme halunneet, että tämä olisi kauden viimeinen peli. Teimme kaiken voitavamme varmistaaksemme, että näin ei ole.

Ilmapiiri jopa superyllättäjän leirissä on ilmeisen korkea. Hammond astui Jonathan Bernierin ja Varlamovin loukkaantumisten takia isoihin saappaisiin, mutta viime kauden heittopussi ei monien yllätykseksi horjunut.