Suomen pääsarja Liigassa pelaava Porin Ässät tiedotti kotisivuillaan tehneensä kolmivuotisen pelaajasopimuksen hyökkääjä Otto Kivenmäen kanssa.

Seuran oma kasvatti pelasi tällä kaudella pelannut Nuorten SM-liigassa 37 ottelua tehoin 11+26=37 ja alle 18-vuotiaiden maajoukkueessa neljä ottelua tehoin 1+1=2. Kivenmäki oli vahva ehdokas Pikkuleijonien MM-kisajoukkueeseen, mutta hyökkääjän kausi päättyi ennen aikojaan loukkaantumisen vuoksi.

Kivenmäki on jopa potentiaalinen NHL-varaus ensi kesän varaustilaisuudessa. NHL Central Scouting listasi hyökkääjän 102. sijalle Euroopassa pelaavien varauskelpoisten pelaajien osalta.

– Otto Kivenmäki on taitava ja hyvän pelikäsityksen omaava hyökkääjä. Hänen selvä vahvuutensa on myös hyvässä luistelussa ja haluamme olla mukana kehittämässä omaa kasvattiamme kohti seuraavaa tasoa ja Liigaa. Kivenmäki pystyy pelaamaan sekä keskellä että laidassa, joten saamme hänestä tulevaisuudessa monipuolisen hyökkääjän, Ässien urheilujohtaja Jari Korpisalo kommentoi seuran sivuilla.

Kivenmäki on pelannut koko junnu-uransa Porin patapaidoissa ja nimi saattaa olla suurelle yleisölle yllättävä ja liigasopimus yllätys. Miesten pelejä hän ei ole luonnollisesti vielä pelannut.

Vastaavasti esimerkiksi kuumimmat suomalaiset draft-nimet Rasmus Kupari (Kärpät) ja Jesperi Kotkaniemi (Ässät) Liigassa ovat jo debytoineet.