NHL:n pudotuspeleissä kehittyy joka kevät loistavia tarinoita yksittäisten pelaajien ympärille.

Niistä yksi saatiin heti avauskierroksella, kun puolustaja Joe Morrow räjäytti Winnipeg Jetsin kotiyleisön torstain vastaisena yönä laukomalla päätöserässä 3-2-voittomaalin Minnesota Wildia vastaan.

Morrown nouseminen ratkaisupelaajaksi on mieletön juttu, sillä vähänkin huonommalla tuurilla hän ei olisi NHL-pelaaja enää laisinkaan.

25-vuotias puolustaja varattiin aikoinaan Pittsburgh Penguinsiin ykköskierroksella, mutta kuuden vuoden aikana hän ei ole onnistunut vakiinnuttamaan pelipaikkaansa NHL:ssä.

NHL-otteluita on kertynyt 121, NHL-seuroja on ollut peräti viisi. Morrow matkasi Penguinsista lyhyeksi aikaa Dallasiin, josta matka jatkui Boston Bruinsiin.

Täksi kaudeksi Morrow sai vielä mahdollisuuden tehtyään vuoden mittaisen sopimuksen Montreal Canadiensiin.

Pelipaikkaa ei irronnut, joten Jetsin päätöstä pidettiin kummallisena, kun yksi mestarisuosikeista nappasi nimettömän puolustajan siirtorajan kynnyksellä.

Jetsin ei tarvinnut maksaa Canadiensille kuin neljännen kierroksen varausvuoro.

Winnipegin joukkue toimii, joten Morrowlla oli mahdollisuus napata itselleen rooli hyvästä joukkueesta, ja sen hän myös on tähän asti tehnyt.

18 runkosarjan ottelussa tehot 1+4 (+7) toivat hänelle paikan pudotuspeliavauksessa, josta käteen jäi voittomaali.

– Tämä vie pois kaikki huonot ajat. Kaikki ne hetket, kun olen taistellut niin paljon saadakseni mahdollisuuden. Tämä vie sen kaiken pois ja pääsen iloitsemaan hetkestä kotiyleisön edessä, Morrow tunnelmoi medialle ottelun jälkeen.

Winnipeg Jets

@NHLJets
🎥 "It makes all the bad times, all the times you battled so hard to try and get an opportunity, it makes them just go away, it washes them away and you get to enjoy it in front of a crowd and in front of a city like this." - Joe Morrow following his game-winning goal. #WPGvsMIN