NHL:n pudotuspelit starttaavat ensi yönä ja yksi suurimmista taistoista käydään Pennsylvaniassa, jossa Pittsburgh Penguins ja Philadelphia Flyers kohtaavat.

Pittsburgh on asetettu käytännössä kaikissa ennakoissa ottelusarjan suurimmaksi suosikiksi, eikä syyttä. Sillä on käytössään valtaisa tulivoima ja mahdollisesti koko liigan paras keskikaista, jossa pelaavat Sidney Crosby, Jevgeni Malkin ja Derick Brassard.

Philadelphiassa tämä tiedostetaan, eikä joukkueen päävalmentaja Dave Hakstol anna sen lannistaa. Päinvastoin, kaikki paineet ovat työnnetty Pittsburgh-leiriin.

– Emme odottaneetkaan, että meidät asetetaan tästä sarjasta jatkoonmenijäksi ja me hyväksymme sen. Pukukopissamme lepää hyvin vahva usko omaan tekemiseen. En aio puhua siitä sen enempää, mutta kuten sanoin, olemme altavastaajia. Olemme sitoutuneet siihen, tiedostamme sen ja pelaamme huikeaa joukkuetta vastaan, jolta löytyy valtavasti pudotuspelikokemusta. Meidän on mentävä ja ansaittava jatkopaikka, Hakstol sanoi Flyersin verkkosivuilla.

Flyersin suomalaishyökkääjä Valtteri Filppula on käskyttäjänsä kanssa samoilla linjoilla. Runkosarjassa Pittsburgh vei joukkueiden keskinäiset ottelut puhtaasi voitoin 4-0.

– Se kelpaa meille. Selvästikään emme pärjänneet heitä vastaan runkosarjassa niin hyvin kuin halusimme. En tiedä, teidän täytyy valita toinen suosikiksi. Meihin se ei vaikuta lainkaan, Filppula sanoi.