New York Rangers päätyi erottamaan päävalmentaja Alain Vigneaultin sunnuntaina. Rangersin kausi päättyi tylyyn 0-5-tappioon Philadelphia Flyersille ja seura jäi pudotuspelien ulkopuolelle ensi kertaa sitten kevään 2010. Potkut näyttivät NHL:n raadollisen puolen, sillä kyseessä oli ensimmäinen kerta Vigneaultin valmentajakaudella, kun Rangers ei selviydy loppupeleihin.

[readmore from=”suomalaiset”]

– Ei ole ikinä mukavaa, kun näin tapahtuu. Hän antoi minulle aidon mahdollisuuden ja se merkitsee minulle todella paljon. Hän uskoi minuun ja siitä lähtien minulla on ollut mahtava ura, Rangersin tähtipelaaja Mats Zuccarello sanoi norjalaiselle Nettavisenille.

Päävalmentaja on yleensä ensimmäisenä tulilinjalla, kun joukkueella menee huonosti. Koko joukkuetta kun ei voi vaihtaa kerralla, niin helpoin tapa on erottaa päävalmentaja. Zuccarello ymmärtää seurajohtoa.

– Tämä on bisnestä. Kun pelaat noin huonon kauden, mikä meillä oli, niin asioita alkaa tapahtua, Zuccarello sanoi.

Vigneault valmensi Rangersia viiden vuoden ajan.

– Hän oli meillä viiden vuoden ajan, joten he (seurajohto) ajatteli, että nyt on aika tehdä muutos. Toivomme, että se on oikea ratkaisu, Zuccarello linjasi.

Mats Zuccarello nousi vakituiseksi NHL-pelaajaksi kaudella 2013-2014 eli juuri Vigneaultin ensimmäisellä päävalmentajakaudella. Hän on takonut siitä lähtien useamman 60 tehopisteen kauden ja jäänyt vain kerran alle 50 tehopisteen. Tällä kaudella Zuccarello oli Rangersin paras pistemies saldolla 16+37=53.