Tampa Bay Lightningin tulokashyökkääjä Yanni Gourde kirjoitti lauantain vastaisena yönä huimaa NHL-historiaa.

Gourde summasi ottelussa Buffalo Sabresia vastaan avauserässä tehot 1+1 ja nousi täten Lightningin seurahistorian kaikkien aikojen eniten pisteitä tulokaskaudella tehneeksi pelaajaksi. Varaamaton 26-vuotias Gourde on tehnyt tällä kaudella 80 ottelussa 25 maalia ja 63 tehopistettä.

NHL:ssä 1126 ottelua tehoin 298+634=932 pelannut Richards piti hallussaan entistä Lightningin tulokkaiden piste-ennätystä, jonka hän teki kaudella 2001-02. Silloin hän summasi pelaamassaan 82 ottelussa tehopisteet 21+41=62.

175-senttinen ja 78-kiloinen Gourde rikkoi piste-ennätyksen ohella Tyler Johnsonin pitämän Lightningin tulokkaiden yhden kauden maaliennätyksen, joka oli 24.

Gourde jättää tehoilullaan taakseen todella kovia Lightning-legendoja. Edes Lightningin ikoniset NHL:n ykkösvaraukset Vincent Lecavalier tai Steven Stamkos eivät kyenneet tulokaskaudella samaan piste- tai maalitehtailuun kuin Gourde.

Lecavalier teki tulokaskaudellaan 82 pelissä 13 maalia ja 28 tehopistettä. Stanley Cupin voittanut potentiaalinen tuleva Hall of Fame -pelaaja mätti parhaalla NHL-kaudellaan huimat 52 maalia ja 108 tehopistettä.

Stamkos teki tulokaskaudellaan (2008-09) 79 ottelussa 23 maalia ja 46 tehopistettä. Lightningin nykyinen kapteeni ja megatähti teki parhaalla kaudellaan (2011-12) peräti 60 maalia ja 97 tehopistettä.

Gourde taistelee tosissaan ehdokkuudesta NHL:n vuoden tulokaspalkintoon, eli Calder Trophyyn. NHL:n tulokasvuosi on vain järjettömän kova, joten Gourden mahdollisuudet voittoon voivat olla langan laihat.

Tampa Bay Lightning

@TBLightning
HISTORY. MADE.

#OHMYGOURDE. 🔥