Florida Panthersiin vuonna 2016 toisella kierroksella (38.) varattu hyökkääjä Adam Mascherin kieltäytyi NHL-sopimuksesta Panthersin kanssa.

Kanadan juniorisarja OHL:ssä Kitchener Rangersin riveissä pelaava Mascherin haluaa NHL-sopimuksen sijaan osallistui ensi kesän varaustilaisuuteen.

Mascherin on pelannut tällä kaudella OHL:ssä 67 kovin tehoin 40+46=86.

Syytä 19-vuotiaan superlupauksen erikoiseen päätökseen ei tiedetä tarkalleen.

– 40 maalia tällä kaudella ampunut Mascherin ilmoitti Panthersille, että hän ei aio tehdä heidän kanssaan sopimusta, ennen kuin hän voi osallistua uudelleen NHL:n varaustilaisuuteen kesäkuussa, Sportsnetin toimittaja Elliotte Friedman kertoo.

– Tämä on valitettava tilanne. Vaikuttaa siltä, että rikkinäinen puhelin on saanut asiat menemään pahempaan suuntaan johon pitäisi, sisäpiiritoimittaja jatkoi.

Panthers voi kuitenkin kaupata Mascherinin oikeudet toiseen NHL-seuraan ennen seuraavaa varaustilaisuutta.

– Tämä ei ole helppo tilanne Panthersille, koska Mascherinista kiinnostuneet NHL-seurat eivät halua antaa hänestä vastiketta vaihtokaupassa, jos he uskovat varaavansa hänet vain muutaman kuukauden myöhemmin. Panthersin paras toive on se, että joltain seuralta puuttuu varausvuorot juuri siitä kohdasta, josta Mascherinin uskotaan menevän varaustilaisuudessa, Friedman sanoo.