Video: Tämä iljettävä loukkaantuminen oli päättää NHL-puolustajan uran – nyt ehdolla palkkinnon voittajaksi

Tänään kuumia live-matseja!

Bundesliigan alun kunniaksi Viaplaylla on HUIPPUTARJOUS. Katso kaikki Bundesliigan matsit sekä Joel Pohjanpalon 2. Bundesliigan pelit alle kympillä kuussa! Ei sitoutumispakkoa. Viaplay nyt 9,99€/kk (norm. 29,99€).
NAPPAA TARJOUS

Toronto Maple Leafsin 31-vuotias puolustaja Roman Polak on nimetty ehdolle Bill Masterton -palkinnon voittajaksi.

Kyseinen palkinto jaetaan parhaiten sisukkuutta, urheiluhenkeä ja jääkiekolle omistautumista osoittaneelle pelaajalle. Ehdokkaiksi otetaan jokaisesta NHL-seurasta yksi pelaaja.

Polak loukkaantui viime kevään pudotuspeleissä todella pahan näköisesti, kun hänen jalkansa vääntyi taklaustilanteessa Washington Capitalsia vastaan.

Edessä oli leikkaus ja pitkä kuntoutusjakso, jonka aikana kokeneen pelaajan kohdalla jo mietittiin, nähdäänkö häntä enää NHL:ssä.

Pelaajan itsensä kannalta tilanne oli ikävä senkin takia, että hänen sopimuksensa päättyi viime kauteen.

Syyskuussa hänellä ei ollut ainuttakaan tarjousta NHL-seuroilta, sillä Polak oli tässäkin vaiheessa vielä puolikuntoinen. Lopulta Toronto tarjosi hänelle mahdollisuuden näyttää kyntensä seuran harjoitusleirillä.

Vasta lokakuun lopulla tshekkipuolustaja solmi yhden kauden mittaisen ja 1,1 miljoonan dollarin arvoisen sopimuksen.

Tämän jälkeen Polak on noussut takaisin tasolleen ja ollut tärkeä osa Maple Leafsin takalinjoja. Parhaimmillaan hän on kellottanut yli 23 minuutin peliaikoja.

Puolustavana puolustajana tunnettu fyysinen pelaaja on tehnyt 49 ottelussa tehot 2+9=11.

– Tuntuu aina hyvältä, kun joku huomioi, mitä olet tehnyt viime kesänä ja kauden aikana, Polak kommentoi ehdokkuuttaan TSN:n haastattelussa.

– Mutta en aio valehdella. En tarvitse palkintoa tästä. Tein tämän itseni vuoksi, enkä minkään muun takia. Yritin tulla takaisin. En tiennyt tuleeko se onnistumaan, mutta tein kaikkeni, Polak sanoo.

Pitkään itseään kuntouttanut pelaaja kuitenkin jakaa kiitokset ihmisille, jotka uskoivat häneen.

– Yritin pysyä positiivisena joka päivä. Minun täytyy kiittää Lou Lamorielloa (seuran GM) sekä valmentajia, koska he kohtelivat minua kuin olisin jo osa joukkuetta. Lou sanoi valmennusryhmälle ja muille, että minulle pitää antaa kaikki apu, mitä tarvitsen. He myös tekivät sen, Polak kiittelee.

Katso video Polakin ikävästä loukkaantumisesta yläpuolelta!

Henri Havusela

Tänään kuumia live-matseja!

Bundesliigan alun kunniaksi Viaplaylla on HUIPPUTARJOUS. Katso kaikki Bundesliigan matsit sekä Joel Pohjanpalon 2. Bundesliigan pelit alle kympillä kuussa! Ei sitoutumispakkoa. Viaplay nyt 9,99€/kk (norm. 29,99€).
NAPPAA TARJOUS