Huippu-uutinen: Liigassa loistanut pakkilupaus rustasi NHL-sopimuksen – pääsee heti näyttämään taitonsa!

© Kuva: Getty Images

Chicago Blackhawks on tehnyt kahden vuoden mittaisen tulokassopimuksen suomalaispuolustaja Joni Tuulolan kanssa.

Tuulola allekirjoitti viime viikonloppuna testisopimuksen Blackhawksin farmiseuran Rockford IceHogsin kanssa, mutta Blackhawks tarjosi lopulta NHL-sopimuksen jo ennen kuin nuori suomalainen kerkesi pelaamaan yhtään ottelua AHL:ssä.

Blackhawksiin kesällä 2015 kuudennella kierroksella varattu Tuulola teki tällä kaudella huikealla tavalla läpimurron Liigassa. Hän summasi Vaasan Sportin riveissä 58 otteluun huikeat tehot 7+23=30. 22-vuotias nuorukainen oli Sportin peliaikakuningas lähes 23 minuutin ottelukohtaisella keskiarvolla.

Tuulolan NHL-sopimus alkaa vasta ensi kaudesta, koska hän pelaa tämän kauden vielä IceHogsin puolella.