Jääkiekkokartalla sijaitsee paikka, missä kiekkoilee suomalaisille varsin tuntematon kiekkoilijalupaus. 18-vuotias Helsingistä lähtöisin oleva Linus Nyman.

Jokerien A-junioreista vuonna 2016 maailmalle lähtenyt vasemmalta ampuva laitahyökkääjä pelaa toista kauttaan yhdessä Kanadan tasokkaimmista juniorisarjoista, OHL:ssä (Ontario Hockey League).

Kingston Frontenacksissa pelaava suomalainen iski ensimmäisellä OHL-kaudellaan 68 otteluun tehot 26+24=50. Tällä kaudella meno on ollut sitäkin tuhoisampaa: 67 pelatussa ottelussa kasassa on 38 maalia ja yhteensä 83 tehopistettä, jolla Nyman on pistepörssissä sijalla 11.

Ensi kesällä järjestettävässä NHL:n varaustilaisuudessa Nyman on myös varauskelpoinen. OHL-peleissä istuu joukko NHL-scoutteja, joten tämän kauden onnistumiset ovat taatusti kirjattuna useissa muistiinpanoissa.

Hyvästä pelinlukutaidosa ja hyökkäyspään osaamisesta tunnettu Nyman tarvitsee kuitenkin vielä lisää voimaa kroppaansa, jotta NHL-ovet pääsevät hänelle avautumaan. 179 senttiä pitkää ja 72 kiloista suomalaista tuskin nähdään varaustilaisuuden kärkivuoroilla, mutta viimeisten kierrosten aikana valinta on hyvinkin todennäköinen.

OHL:ssä pelaa tällä kaudella kaksi suomalaista: Nyman ja hänen seurakaverinsa puolustaja Eemeli Räsänen. Toronto Maple Leafsin viime kesän 2. kierroksen varaus on summannut tällä kaudella 60 ottelussa tehot 5+26=31.