Kun puhutaan NHL-seura Colorado Avalanchesta, tulee monelle suomalaisena ensimmäisenä mieleen hyökkääjä Mikko Rantanen. Turkulaishyökkääjä ei ole kuitenkaan ainoa suomalaisammattilainen Coloradon organisaatiossa, vaan myös nimi Jussi Parkkila kannattaa painaa mieleen.

Parkkila on ensimmäinen eurooppalainen maalivahtivalmentaja NHL:ssä, jolla ei ole kokemusta pelaajana taalaliigasta. Tästä hän on aina unelmoinut, vaikka ei ole asiata huudellukaan.

– NHL on ollut aina unelmani, vaikken olekaan sanonut sitä koskaan ääneen. Onhan tämä upeaa, mutta en tosiaankaan pitänyt tätä koskaan itsestäänselvyytenä. Kaikkien palasten on loksahdettava kohdalleen, että tällainen voi toteutua. Olin onnekas saadessani tämän mahdollisuuden, mutta ei se helpolla irronnut. Ei minulle ole levitelty missään eteeni punaista mattoa. Olen paiskinut lujasti töitä saadakseni asioita aikaan, Parkkila sanoo NHL:n suomenkielisillä verkkosivuilla.

Parkkila valmensi KHL:ssä viisi vuotta ennen NHL-pestiään. Pelityylit eroavat NHL:n ja KHL:n välillä kuin yö ja päivä, mutta se ei Avalanchea ole haitannut.

Päävalmentaja Jared Bednar sanoo, että Avalanche oli vakuuttunut suomalaisen kyvyistä ja nopeasti tuntui, että Parkkila oli Avalanchelle se oikea mies.

Parkkilaa itseään ei pelottanut NHL:n erilainen pelityyli. Hän sanoo luottavansa itseensä.

– Peli on toki erilaista, mutta minun työni on keskittyä maalivahteihin.

– Tietenkin on aina paineita saavuttaa hyviä tuloksia, mutta luotan itseeni. Pitää näyttää, että osaa homman, ja ansaita luottamus. Toivottavasti muutkin saavat tulevaisuudessa mahdollisuuden. Haluan näyttää suomalaisille ja ruotsalaisille valmentajille esimerkkiä siitä, että isotkin unelmat voivat toteutua, Parkkila linjasi.