New York Rangers myi siirtorajalla kapteeninsa Ryan McDonaghin Tampa Bayhin. Samaan osoitteeseen poistui samalla myös luottolaituri J.T Miller.

Kauppa on herättänyt kummastusta, vaikka ei tämä toki ensimmäinen kerta ollut, kun Rangers on myynyt kapteeninsa. Myös joukkueen aiempi kapteeni, Ryan Callahan päätyi aikanaan juuri Tampa Bayhin pelaajakaupan seurauksena.

The New York Post-lehden toimittaja Larry Brooks ottaa kauppaan kantaa tuoreessa kolumnissaan. Brooks väläyttelee mahdollisuutta, ettei Rangers nähnyt McDonaghia riittävän hyvänä tai voimakkaana kapteenina.

[readmore from=”suomalaiset”]

– Pelaajakauppa kertoo siitä, että Rangers näki, että se tarvitsee erilaista luonnetta ja toisenlaista persoonaa kapteeniksi, Brooks kirjoittaa.

– Kukaan ei silti uskalla kiistää McDonaghin sitkeyttä tai työmoraalia. Hän pelasi vuoden 2015 konferenssifinaalien viimeiset kolme peliä murtuneella nilkalla, herran tähden!, Brooks napauttaa.

Brooks nostaa jutussaan esille sen, että kaupan takana olisi ollut mahdollisesti päävalmentaja Alain Vigneault.

– Rangers tarvitsi hänen mielestään kenties kapteenia, joka tarvittaessa tulee joukkuekaverien iholle ja sanoo asioista suoraan päin naamaa. McDonagh ei ollut sellainen kapteeni, Brooks selvittää.

Brooks nostaa esimerkiksi kokeneen Martin St. Lousin ja väläyttää mahdollisuutta, että St. Louis voisi nousta osaksi Rangersin valmennustiimiä ensi kaudella, mikäli vain Vigneault saa jatkaa tehtävässään ensi kaudella.