NHL:n siirtorajan umpeutuessa maanantaina Suomen aikaan klo 22:00, on Detroit Red Wings yksi mielenkiintoisimmista seuroista, jonka odotetaan tekevän peliliikkeitä iltaan mennessä.

Toista kautta putkeen pudotuspelien ulkopuolelle jäävä seura on uhkaavasti ajautumassa tilanteeseen, jossa sen on vaikea koota menestyvää joukkuetta tuleville vuosille.

Seurajohto yrittää kuumeisesti saada hyötyä Mike Greenistä, jonka sopimus päättyy tähän kauteen.

Kokenut kiekollinen puolustaja ei pelannut sunnuntain ja maanantain välisenä yönä Red Wingsin ottelussa, mikä kuvastaa tilannetta paljon.

Vaihtokauppaa kuitenkin hankaloittaa se, että Greenin sopimuksessa on kauppaamisen estävä pykälä.

Tästä johtuen neuvotteluista ei tule helpot hänen kohdallaan. Huippupuolustaja on The Athleticin mukaan jo suostunut siihen, että mahdollinen siirto tulee, mutta hänellä on tiukat ehdot mahdollisista seuroista.

Red Wingsin GM Ken Holland tekee kuulemma hartiavoimin töitä, jotta järkevä kauppa syntyisi.

– Hän ei tee tätä helpoksi Kenille, ei todellakaan, kertoo nimettömänä esiintyvä NHL-seuran GM The Athleticin haastattelussa.

Lehden tietojen mukaan ykkösvaihtoehdot Greenin kohdalla ovat Tampa Bay Lightning sekä paluu Washington Capitalsiin.

Tilannetta mutkistaa se, että tähtipuolustajat Erik Karlsson (Ottaw Senators) sekä Ryan McDonagh (New York Rangers) ovat mukana siirtohuhuissa. Jos muita isoja kaloja lähdetään liikuttelemaan, voi Detroitille jäädä luu käteen Greenin kanssa.